Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Újabb létszámleépítést helyezett kilátásba a TEVA Gödöllőn

2017-11-13 11:08:59

A TEVA Gyógyszergyár Zrt. november 10-én arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a magyarországi gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenységének átalakításáról döntött, a jövőben csak a kórházaknak szállítja ki közvetlenül termékeit. A közleményben hangsúlyozták, hogy a TEVA a meglévő tenderkötelezettségeinek a továbbiakban is maradéktalanul eleget tesz, a kórházak közvetlen ellátása mellett. December 15-től azonban a gyógyszertárakat más külső nagykereskedelmi partnerein keresztül látja el termékeivel.

A tervezett átalakítás létszámleépítéssel is jár, várhatóan 90 munkahelyet érint, elsősorban a vállalat gödöllői üzemegységében. A gödöllői raktár azonban továbbra is megmarad. A TEVA, a globális stratégiájával összhangban, a fő üzleti tevékenységeire kíván összpontosítani, ezért döntött az izraeli vállalat globális vezetése a magyarországi gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenység átalakításáról. A közleményben szerepel, hogy a TEVA továbbra is teljes mértékben elkötelezett a társaság magyarországi működése iránt és továbbra is folytatja debreceni, sajóbábonyi és budapesti tevékenységének fejlesztését.

Emlékezetes, hogy a TEVA Gyógyszergyár idén májusban bejelentette: 500 fős létszámcsökkentést tervez gödöllői termelőüzemében, azzal a szándékkal, hogy 2018 végéig értékesíti vagy bezárja az üzemet. Az akkori tájékoztatás szerint a gödöllői üzem a tervek szerint 2018 közepéig csökkentett kapacitással folytatja a termelést.
A nyilvános cégadatok szerint a TEVA Gyógyszergyár Zrt. 2016-ban 231,7 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 284,4 milliárd forint után. Adózott eredménye 5,3 milliárd forint volt tavaly, miközben a cég gazdálkodási plusza egy évvel korábban 103,6 milliárd forintot tett ki.

Ha már a számoknál tartunk, nem lehet szó nélkül hagyni, hogy a TEVA Gyógyszergyár Zrt. által befizetett iparűzési adó az egyik legfőbb bevételi forrása a gödöllői költségvetésnek. A városvezetés ezen a jogcímen kevéssel több mint 2,6 milliárd forintot tervezett be a település idei büdzséjében. A TEVA termelésszűkítő döntései feltehetőleg nem hatnak kedvezően a városi költségvetés bevételi oldalára, ám a várható forráskiesést nemileg enyhítheti, hogy ez év januárjától az önkormányzat tagjai 2 millió forintra méréskelték az iparűzési adófizetés mentességének összeghatárát (vállalkozási szintű adóalap), ami 3-400 új adófizető helyi kisvállalkozást vonhat be a rendszerbe.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online