Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Melltartók a tökéletes dekoltázsért

2017-11-02 10:46:13

A keblek mindig is a nők egyik legszembetűnőbb ékességei voltak. Nincs olyan közülük, aki ne törődne azzal, hogy ezeket a testrészeit a lehető legelőnyösebben mutassa meg a külvilágnak. Kevés kultúra van, amely a keblek iránt „közömbös”. Igaz, léteznek – például – afrikai törzsek, ahol nem kötik össze a szexualitással ezeket a testrészeket. Nem úgy az európai kultúra. Az öltözködésben régóta központi szerepet játszott ennek a testrésznek a megmutatása, illetve elrejtése, akár egy-két évtizednyi különbséggel.

A kebel- és testkultusz nem is olyan régi
A kebelkultusz igazából a múlt században indult be a nyugati kultúrában is. A fűzők jobbára leszorították a melleket, a karcsúság, a légiesség és a szendeség inkább elvárt volt, mint a dús formák. Ha belegondolunk abba, hogy milyen rengeteg réteg ruha volt a nőkön, és hogy a házastársak gyakran egész életükben nem látták egymást meztelenül, csak ruhában és hálóruhában, egyértelmű, hogy a modern kor teljesen más elvárásokat hozott.

A mai értelemben vett fehérnemű az 1920-as évektől jelent meg, amikor a fűző idejét múlttá vált, és valaminek tartania kellett a ruha alatt a melleket. A csábító, provokatív nők divatja az 1950-es években jött el, és akkor kerültek igencsak a középpontba a melltartók - méghozzá kúpos, kiemelkedő formában.

A legnagyobb filmsztárok, mint Marilyn Monroe vagy Liz Taylor, dekoltázsukkal hódítottak. A nagy dekoltázs kultuszhoz azonban még az 1990-as évekig kellett várni, amikor a wonderbra „robbantott” a fehérneműk piacán. A nők nagy részének a push-up melltartó innentől lehetővé tette, hogy tökéletes idomokkal jelenjenek meg.


Hazug, mint egy melltartó - ahogy a francia mondja

A push-up vívmánya, hogy szivacsbetéttel középre tolja és kiemeli a kebleket, ezáltal többet mutat, mint a valóság. Korábban is voltak már kitömött kebeltartók - az ‘50-es évek amerikai tinijei klasszikusan zoknikkal tömték ki a melltartójukat -, de 1992-től mérnöki pontossággal alakították ki ezt a ruhadarabot, úgy, hogy a leglátványosabb dekoltázst mutassa.

Nem csoda, hogy a szebbik nem kedvence lett a push-up. Legtöbbünk – így a gödöllői hölgyek jelentős hányada is – tart otthon egy-kettőt. Vannak persze, akik olyan kebelmérettel rendelkeznek, amihez felesleges ez a típus, vagy akár nem lehetséges többet hozzátenni a meglevő adottságokhoz semmilyen kiemeléssel.
Jó tudni, a „hatás fokozását” csak egy reális pontig érdemes növelni, ha túlzó a melltartónk a valósághoz képest, fura hatást is kelthetünk vele.

A szép dekoltázst lehet, hogy egy – úgynevezett – látványcsökkentő melltartóval érjük el. Ez akkor segít, ha a ruhánk pattanásig feszül a nagy méreteink miatt, és visszafogottabb külsőt, nagyobb kényelmet szeretnénk elérni.

Fontos, bármilyen modellt választunk, hogy a látványt ne helyezzük saját kényelmünk elé. Az igényes kialakítású darabok párosítják a megfelelő külsőt a felhasználói komforttal. Sem a kisebb méret, sem a látványos dekoltázs érdekében ne feszengjünk. Online üzletben vásárolva rengeteg méret és modell közül válogathatunk, amíg megtaláljuk a tökéleteset.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online