Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Junior Prima-díjas lett Moussa Ahmed

2017-10-28 10:19:58

További kilenc tehetséges fiatal művész mellett, Moussa Ahmed tudását is Junior Prima-díjjal ismerték el október 27-én, a fővárosban. Az díjátadó eseményen a népművészet és a közművelődés legjobbjait jutalmazták – adta hírül az MTI. A Gödöllő Táncegyüttes művészeti vezetőjeként, valamint a Fricska tánccsoport oszlopos tagjaként ismert és népszerű táncos az emlékplaketten kívül kétmillió forint pénzjutalomban részesült.

A díjakat Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa és Somkuti András, a Docler elnöke adta át. A gálavacsorán a Prima banda játszott, amelynek tagjai az elmúlt évek díjazottaiból kerültek ki.
Az ünnepségen Árendás Péter, a szakmai zsűri tagja elmondta: mintegy ötven jelöltből választották ki a díjazottakat, akik nemcsak egy népművészeti ágban tevékenykednek, hanem emellett szerteágazó tevékenységet is folytatnak, és ezzel hatással vannak a környezetükre. A kitüntetettek alkotóművészként is jelen vannak, nem csupán előadóművészként - fűzte hozzá.

A szakmai szervezetek jelöléseiből a zsűri 10 díjazottat választott ki, akik saját területükön a legeredményesebbnek bizonyultak. Fontos szempont volt a döntés során, hogy az alkotói tevékenységen kívül melyik jelölt fordít nagy hangsúlyt arra, hogy a saját területén a fiatalokat is képezze, tudását átadva hozzájáruljon az adott hagyomány, mesterség fennmaradásához. Fotó forrása: facebook


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online