Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Legjobb munkahely-díjat nyert a gödöllői GlaxoSmithKline Kft.

2017-10-27 18:18:13

Az Aon Hewitt humánerőforrás-tanácsadó vállalat 17. alkalommal készítette el a Legjobb Munkahelyek Programjának keretében a dolgozói elkötelezettséget vizsgáló kutatását. Az erről kiadott sajtóközlemény szerint idén 95 cég közel 50 ezer munkavállalója válaszolt a kérdésekre. A felmérés azokra a mutatókra koncentrált, amik a munkavállalói elkötelezettséget és a kulcsfontosságú folyamatokkal való elégedettséget nézik, mint, például: a karrier, a szakmai fejlődés lehetősége, a közvetlen- és felsővezetésbe vetett bizalom.
A felmérés elemzéséből nyert adatok arra engednek következtetni, hogy rohamosan csökken a dolgozói elkötelezettség, a munkavállalók egyre magabiztosabbak és kritikusabbak, hiszen úgy érzik, könnyebben találnának állást.

Tavaly Magyarországon 10 éves trend fordult meg azzal, hogy csökkeni kezdett a dolgozói elkötelezettség. Az elmúlt 3 év adatai azt mutatják, hogy a folyamat nem állt meg, újabb 1 százalékpontos csökkenés tapasztalható. Egy átlagos magyar vállalatnál a dolgozók 60%-a elkötelezett, ők azok, akik szívesen ajánlják a munkahelyüket másoknak, nem terveznek állást változtatni és elváráson felül teljesítenek.
A dolgozói elkötelezettséget a munkahelyen eltöltött idő is befolyásolja. 3-5 év között nemcsak a karrierrel a legkritikusabbak a munkavállalók, hanem az elkötelezettség szintje is ekkor a legalacsonyabb. Azoknak, akik kevesebb, mint 3 hónapja vannak egy cégnél még 71%-a elkötelezett, ám ez a kezdeti lelkesedés 3-5 év múlva jócskán lecsökken, ekkor már csak a dolgozók kicsivel több mint felénél tapasztalható az elkötelezettség.

A 25 év alatti fiatalok sokkal kritikusabbak, és mindössze 55%-uk elkötelezett. Ők könnyen tovább állnak, fontos számukra az önmegvalósítás, szeretnének hasznos munkát végezni a munkahelyükön, kevésbé szeretik a napi feladataikat és úgy érzik, hogy a munkájuk kevésbé illeszkedik a képességeikhez. Az 55 év feletti populáció tagjai viszont átlag felett elkötelezettek, inkább a stabilitásra törekednek, ritkábban gondolnak a munkahelyváltásra, és valószínűleg életkorukból adódóan nehezebbnek gondolják az álláskeresést. Ugyanakkor kevésbé érzik elfogadónak a munkahelyi kultúrát, amely fontos pontja lehet a hosszabb távú foglalkoztatásnak, és a különböző generációkkal való közös munka sikerének.

A mutatók alapján három, a foglalkoztatottak létszáma szerint meghatározott kategóriában díjazták a gazdasági társaságokat. A 250 és 1000 fő közötti cégek legjobbjai között elismerést kapott a gödöllői GlaxoSmithKline Biologicals Kft. menedzsmentje is. A képen a felmérés alapján nyertesnek ítélt munkáltatók képviselői láthatók a díjátadó gála színpadán.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online