Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Birtokba veheti a Testőrlaktanya épületét a Karácsonyház

2017-10-19 10:13:34

Október 19-én, miután a várost irányító grémium tagjai jóváhagyták a bérleti szerződést, elhárult a jogi akadálya annak, hogy a méltán népszerű és országosan is felkapott gödöllői Karácsonyház az elmúlt hónapokban a felújítás harmadik ütemén túljutott Testőrlaktanya Szabadság út 2. szám alatti épületébe költözzön az év végi időszakban.

A kontraktus értelmében a Karácsonyházat működtető, helyi székhelyű Tulipa Dekor Kft. október 28-ától december 31-ig használhatja bérlőként a műemléki védettség alatt álló épület földszintjének teljes területét (264 négyzetméter) és az emeleti rész négy helyiségét (89 négyzetméter), valamint az ingatlan körül ideiglenes kerítéssel elkerített szabadtéri területet.
Az időszakos karácsonyi dekorációs vásár és bemutató (családi- és gyermekprogramok, kézműves foglalkozások) tevékenység folytatásáért bruttó 254 ezer forintos bérleti díjat számol fel a tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzat. Az összeget utólag, legkésőbb 2018. január 30-ig kell megfizetnie a bérlőnek.


Ezen felül a bérlő vállalja, hogy a január végéig kiürítendő bérlemény szerződésszerű használhatóságának biztosítása érdekében saját költségén biztosítja az elektromos áramellátást (a bérbeadó által biztosított fogyasztási helyről történő vételezéshez saját költségén kiépítteti a bérlemény áramellátását biztosító ideiglenes belső hálózatot), illetve saját tulajdonú mobil berendezések használatával (norvég panelek) megoldja az elektromos fűtést.
Nem növeli a komfortosságot, hogy a Testőrlaktanya épületében ivóvíz- és szennyvíz közmű ellátás nincs, ami a bérlet időtartama alatt sem biztosítható.

Ezen felül a gazdasági társaságnak vállalnia kell, hogy amíg a bérlemény birtokában van, az épület pincéjébe a lejutást sem alkalmazottai, partnerei, sem pedig a látogatók számára nem teszi lehetővé. Mi több, a vásárlók bérlemény emeleti részére sem nyerhetnek bebocsátást, azt az épületrészt kizárólag a bérlő használhatja készleteinek tárolására.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online