Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megszabadulnak a gödöllői kastélyosok a hatvani műemlék üzemeltetésétől

2017-10-10 16:59:31

Bekövetkezett az, amire számítani lehetett: a vonatkozó kormányhatározat értelmében a korábban mintegy 3 milliárd forintos európai uniós támogatásból felújított, állami tulajdonban lévő hatvani Grassalkovich-kastély az Országos Magyar Vadászkamara működtetésébe került. A 2018. január 1-jétől érvénybe lépő változást azzal indokolták, hogy az intézkedés hozzájárul a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum feladatai ellátásának elősegítéséhez, valamint ahhoz, hogy a magyar szellemi örökség elidegeníthetetlen részét képező vadászati kultúra megismertetése és továbbadása a jövő vadásznemzedéke kinevelésének elengedhetetlen eszköze legyen. A feladatellátást szolgáló ingatlant – a rendelkezésre álló személyi-, tárgyi-, vagyoni- és pénzügyi feltételekkel együtt – teljeskörűen kell átadni a kamarának.
A működtetéshez forrásokat is rendeltek a kormány tagjai: 2018-ban legfeljebb 231,2 millió forint, 2019-ben legfeljebb 201,2 millió forint, 2020 és 2022 között évente legfeljebb 171,2 millió forint állhat erre a célra rendelkezésre.


Gödöllői szemszögből nézve, a döntésnek azért van jelentősége, mert tavaly február 1-jétől a Gödöllői Királyi Kastély Kft. látja el a hatvani Grassalkovich-kastély üzemeltetését. Ehhez akkoriban a társaságban kisebbségi tulajdonos gödöllői önkormányzat képviseletében a polgármester is hozzájárult, azzal a kikötéssel, hogy az intézkedés sem a város, sem a gödöllői kastély – beleértve a munkavállalókat is – számára nem járhat hátránnyal. Úgy tudjuk, ez a kívánalom megvalósult. Januártól pedig a gödöllői kastélyosoknak már nem kell foglalkozniuk a hatvani műemlék üzemeltetésével.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online