Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A Kaláka együttes veszi át a Magyar Szabadságért Díjat a gödöllői Alsóparkban

2017-06-24 10:40:17

Ebben az évben a 48 évvel ezelőtt megalakult Kaláka együttes érdemelte ki a Magyar Szabadságért Díjat. Az elismerést június 24-én, 20.30 órakor a Magyar Szabadság Napja gödöllői, alsóparki eseményén adják át a zenekar tagjainak – olvasható az OPH hírében. A Magyar Szabadságért Díjjal olyan személyek, közösségek munkásságát ismeri el a Magyar Szabadság Napja Alapítvány kuratóriuma, akik sokat tettek hazánk függetlenségéért, a magyar kultúra népszerűsítéséért, megőrzéséért.


A Kaláka együttes 2000. március 15-én, 30 éves jubileuma alkalmából Kossuth-díjat kapott, 2004-ben Prima Primissima kitüntetést, 2014-ben pedig Magyar Örökség Díjat vehettek át. A magyar népi kultúra őrzését és művelését világszínvonalon végző együttes alapító tagjai: Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Mikó István és Radványi Balázs. Később Mikó Istvánt Dabasi Péter, majd Huzella Péter váltotta, aki 20 évig (1975-1996) zenélt a zenekarral (korábban egy rövid ideig Kobzos Kiss Tamás is játszott az együttesben), aztán Becze Gábor érkezett. A jelenlegi felállásban több mint két évtizede, 1996 óta játszanak.

A Magyar Szabadságért Díjat először 2000-ben adták át. Másodszor fordul elő, hogy közösségnek ítélték oda, 2002-ben a Kormorán együttes munkásságát ismerték el ezzel a kitüntető címmel. Fotó forrása: balatontipp.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online