Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mennyiért dolgoznak a gödöllői anyakönyvvezetők?

2017-06-22 10:05:48

Az elmúlt hét évben, azaz, 2010 és 2016 között összesen 1.183 olyan házasságkötés történt, amin a gödöllői polgármesteri hivatal anyakönyvvezetői közreműködtek. A legkapósabb esztendő a 2013-as volt, amikor 194 jegyespár mondott egymásnak igent, míg a legkevésbé aktívnak 2011-ben bizonyultak a frigyre vágyók, 135 házasságkötéssel.

Eleget téve a törvényi követelményeknek, a gödöllői képviselőtestület tagjai június 22-i tanácskozásukon módosították az egyes anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól és a fizetendő díjakról szóló helyi rendeletet. A július 1-jén hatályba lépő jogszabályban – többek között – rögzítették az anyakönyvi és egyéb családi események lebonyolítására Gödöllőn alkalmas, térítésmentesen használható helyiségek körét (Királyi váró és könyvtár), illetve meghatározták a fizetendő díjakat.


Az önkormányzat által kijelölt hivatali helyiségben hivatali munkaidőn túl megrendezésre kerülő anyakönyvi- és egyéb családi esemény lebonyolításának díja bruttó 16 ezer forint. Anyakönyvi-és egyéb családi esemény hivatali helyiségen kívül történő lebonyolításának díja bruttó 25 ezer forint.
A hivatali munkaidőn kívül történő anyakönyvi- és egyéb családi esemény lebonyolításában közreműködő anyakönyvvezetőt eseményenként bruttó 12 ezer forintos díjazás illeti meg. A hivatali helyiségen kívül történő anyakönyvi- és egyéb családi esemény lebonyolításában közreműködő anyakönyvvezetőt eseményenként bruttó 15 ezer forintos díjazásban részesül.

További adalék, hogy anyakönyvi- és egyéb családi eseményt lebonyolítani munkanapokon, valamint szombaton lehet. A jegyző abban az esetben engedélyezheti a külső helyszínen történő rendezvény megtartását, amennyiben a felek gondoskodnak tanúról, szükség esetén tolmácsról, valamint, ha nyilatkozatukban vállalják, hogy gondoskodnak az anyakönyvvezető helyszínre, illetve hivatali helyiségbe történő utazásáról. Az anyakönyvvezetők az ilyen célra még nem használt helyszíneket megszemlélik, minősítik, egyeztetik az engedélyezéshez szükséges további feltételeket, ezek jövőbeni kialakítását.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online