Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megújultak a Gödöllő közeli LUKOIL-kutak

2017-06-18 11:10:06

Marché étterem és elektromos autó gyorstöltő-pont válik elérhetővé az egyik legforgalmasabb autópálya, az M3-as LUKOIL kútjain. A megújuló töltőállomások kényelmi szolgáltatásokkal bővülnek országszerte, így az autósok legkülönbözőbb igényeit is képes maximálisan kiszolgálni az akadálymentes megközelítéstől a minőségi vendéglátásig.

A globálisan működő, svájci székhelyű Marché International éttermei mostantól a LUKOIL töltőállomásokon is megtalálhatók lesznek, családbarát szolgáltatásokkal a hosszú úton lévő autós közönség kényelmét biztosítják majd. Júniustól – a Gödöllő Észak és Dél autópálya pihenőhelyek átvételével együtt – Magyarországon már kilenc helyszínen érhető el Marché étterem.
Az utazás közbeni feltöltődést a Marché étterem gyerekbarát berendezése, a tágas teraszhelyiség és a mozgásukban korlátozott személyek számára egyaránt könnyedén használható kialakítás garantálja. További komfortélményt a széles kínálattal rendelkező shop, a friss ételek színes választéka és az ingyenes WiFi hozzáférés nyújt.

A magyar utakon csaknem 2.500 zöld rendszámos (elektromos vagy hibrid) jármű közlekedik, a LUKOIL kutakat látogatóknak pedig az M3-as autópályán haladva már nem kell aggódniuk a töltés miatt.
- A jakabpusztai elektromos gyorstöltő a Kelet kapuja lesz: immár gond nélkül elérhetőek a Kelet-magyarországi nagyvárosok is elektromos autóval – mondta Horváth-Dori Jenő, a Normbenz Magyarország ügyvezető igazgatója. - A vevőigényekre való reagálás szempontjából fontos számunkra a folyamatos fejlesztés, a legkorszerűbb technológiák bevezetése. A Marché éttermek szintén ezt a szellemiséget képviselik, így az együttműködésünk garantáltan sikeres lesz – tette hozzá.

- A kormány számára kiemelt stratégia cél az e-mobilitás erősítése Magyarországon. Célunk az, hogy 2020-ra 30 ezer elektromos autó járja hazánk útjait a Jedlik Ányos programnak köszönhetően. Az e-autók terjedése a kapcsolódó iparágakban is jelentős innovációkra ad lehetőséget, valamint nagy szerepet fog játszani a megtermelt áram tárolásában – jelentette ki a június 16-i átadón dr. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár.

Az elektromos autók környezetbarát mivolta köztudott, ugyanakkor akkumulátoruk kapacitása miatt gyakori töltést igényelnek, így a megfelelő támogató struktúra hiánya az egyik legnagyobb gátja a technológia további terjedésének. Jelenleg már csaknem másfél millió tisztán elektromos meghajtású autót helyeztek üzembe világszerte, de az igazán nagy ugrás az érzékelhető emisszió-csökkenéshez csak az elkövetkezendő pár évben várható – olvasható az eseményről kiadott sajtóközleményben.
A rendezvény műsorvezetője, Szujó Zoltán a gyakorlatban is próbára tette az új elektromos autó gyorstöltő-pontot


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online