Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ablakbontás kalapáccsal, pajszerrel, de védőszemüveg nélkül

2017-05-13 17:13:35

L. Péterfi Csaba, a gödöllői önkormányzat kommunikációs igazgatója a következő sorokat küldte el szerkesztőségünknek május 11-én, a kora délutáni órákban a Jogsértő módon zajlott a gödöllői Városháza bontása című cikk kapcsán:

A hivatalos jegyzőkönyv másolatát a május 11-én megkaptuk, melyben a következőt állapította meg a hivatal. A hatóság a veszélyes anyagot tartalmazó bontás bejelentésének okán érkezett a helyszínre ellenőrzést lefolytatni. Az ellenőrzést a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatalának Foglalkoztatási Főosztályának munkatársai végezték.

Munkavédelem:
• Rögzíti, hogy 11 fő kézi bontást végez.
• Azbeszttel kapcsolatos tevékenység nem folyik.  Az azbeszt bontásának megkezdéséről a hivatalt értesíteni kell majd.
• A bontási terület a lépcsőn keresztül nem megközelíthető, mert oda hulladék lett rakva. A deszkákból szögek állnak ki. Ezeknek a szögeknek kérték az eltávolítását.
• Az ablakokat kalapáccsal, pajszerrel bontották a munkások, törött üvegek voltak az ablak alatt és védőszemüveg nem volt a dolgozókon.
• Nem volt rajtuk védőkesztyű ezért a sérülés veszélye fennáll.
• 3 dolgozó 7 órakor kezdett dolgozni, de nem volt bizonyítható, hogy munkavédelmi oktatásban részesültek volna. (Később a munkáltató igazolta, hogy az oktatást megkapták.).
• 1 dolgozó nem rendelkezett érvényes előzetes munkaköri orvosi alkalmassági véleménnyel.
A szöges deszka tárolást, a védőszemüveg nélküli üvegbontást, a védőkesztyű nélküli bontást a hivatal felfüggesztette.  A 3 dolgozót az egyéni munkavégzéstől (akkor) eltiltotta (ezt a munkáltató azóta igazolta). 1 főt az orvosi alkalmassági megszerzéséig eltiltotta a munkavégzéstől.  Az azonnali intézkedést kihirdette, amit tudomásul vettek.

Munkaügy: a helyi irányító bemutatta a meghatalmazását, az orvosi alkalmassági papírokat, és a munkavédelmi oktatásról készült jegyzőkönyvet.


Kértük L. Péterfi Csabától, hogy juttassa el részünkre a jegyzőkönyv másolatát. A kommunikációs igazgató ezt eddig nem tette meg, mint ahogy, arra sem reagált, hogy a zárójeles részek milyen forrásból származnak.
Ezen felül cseppet sem mellékes körülmény, hogy tudomásunk szerint az ellenőrzésnek – az esetleges bejelentés nélküli foglalkoztatást ugyancsak vizsgáló – munkajogi vetülete is volt, ám annak eredményéről egyelőre nincs hiteles információ.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online