Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Jogsértő módon zajlott a gödöllői Városháza belső bontása

2017-05-05 16:45:53

Alig kezdődött el a gödöllői Városháza Szabadság tér 7. szám alatti épületének belső bontása, máris, „porszem” került a gépezetbe. Több olvasónk is jelezte, mintha az utóbbi napokban nem olyan ütemben haladnának a munkálatok, mint ami az indulást jellemezte. Némi kutakodás után kiderült, hogy május 2-án az illetékes hatóság munkatársai helyszíni ellenőrzés alá vonták a bontást közbeszerzésen elnyerő cég alkalmazottait, és – finoman szólva – nem minden találtak rendben.
Érdeklődésünkre a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatalának Foglalkoztatási Főosztályától kaptunk választ a várhatóan nem következmények nélküli ügyben.

Ebben az áll, hogy május 2-án helyszíni munkaügyi és munkavédelmi hatósági ellenőrzést tartottak a Gödöllő, Szabadság tér 7. szám alatti (Városháza épülete belső bontási munkálatok) munkavégzési helyen.
A munkaügyi ellenőrzés keretében a munkavállalók alapvető jogai érvényesülésének elősegítése érdekében az ellenőrzés alá vont munkáltatónál elsődlegesen a foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítésével kapcsolatos jogszabályi előírások, a munka- és pihenőidőre, valamint a munkabér összegére és védelmére vonatkozó szabályok érvényesülését vizsgálta a hatóság. Az ellenőrzés során feltárt jogsértések kapcsán a tényállás tisztázása és a bizonyítási eljárás lefolytatása szükséges, a hatóság ezt követően indít közigazgatási hatósági eljárást és hoz döntést.
A munkavédelmi hatóság a május 1-jével indult országos építőipari kivitelezési tevékenységek munkavédelmi célvizsgálata keretében végzett ellenőrzés során – a munkavállalók egészsége és testi épségének védelmére figyelemmel – az ellenőrzés helyszínén azonnali intézkedéseket foganatosított, munkavédelmi szabályok be nem tartása miatt egyes munkavégzési tevékenységeket felfüggesztett, illetve munkavállalót tiltott el a munkavégzéstől.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online