Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Közérdekű adatokat igényelt a gödöllői civil szervezet

2017-04-01 11:19:16

Megalakulása óta igencsak aktivizálja magát a helyi közéletben a gödöllői székhelyű Szót Kérünk a Közjóért Egyesület. Szerveztek már társadalmi munkát, rendeztek kiállítást, gyűjtöttek jótékony célra, és számos alkalommal fejezték ki – többnyire bírálatban megtestesült – véleményüket a lokálpatrióta klubos többségű városvezetés intézkedéseivel szemben.

A március sem telt tétlenül az egyesület tagsága körében. Vörös István elnök (képen) érdeklődésünkre elmondta, hogy két témában is közérdekű adatigényléssel fordultak a gödöllői polgármesteri hivatal vezetőjéhez. A címzetes főjegyző asszonytól arra kértek választ, hogy a 2014-es önkormányzati választást követő első két teljes gazdasági évben, azaz: 2015-ben és 2016-ban Gödöllő polgármestere, Gémesi György
• a közpénzből finanszírozott, fenntartott és üzemeltetett szolgálati gépkocsijával – évenkénti bontásban – hány kilométert tett meg a város ügyeinek érdekében végzett munkája során, és ennek mennyi volt a pontos üzemanyag-, illetve javítási- és karbantartási költsége, amit Gödöllő város költségvetésének terhére számolt el, valamint
• a közpénzből fenntartott szolgálati mobiltelefonjával – évenkénti bontásban –  a város ügyeinek érdekében végzett munkája során mekkora összegű telefonszámlát számolt el Gödöllő város 2015., illetve 2016. évi költségvetésének terhére.

Vörös István hozzáfűzte: amennyiben választ kapnak kérdéseikre, az adatokat nyilvánosságra hozzák, hogy a helyi adófizetők lássák a polgármester ez irányú kiadásait, és eldönthessék magukban, hogy a kiadások igazodnak-e a városvezető valóban Gödöllő érdekében végzett munkájához, vagy netán arra derül fény, hogy Gémesi más irányú elfoglaltságának költségeit is a gödöllőiek pénzéből finanszírozza.

Az egyesület fontolóra veszi, hogy állásfoglalást kér a Gödöllőn tavaly januártól bevezetett kommunális adó mértékének ügyében, hiszen a vonatkozó törvényi rendelkezés szerint ennek éves mértéke nem lehet több, mint 17 ezer forint lakóingatlanonként. A városban pedig jelenleg kétféle éves tarifa van életben, és a magasabb 25 ezer forintra rúg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online