Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Akár négy hónapig is eltarthat a gödöllői Városháza épületének bontása

2017-03-31 21:58:37

Van, aki levélben konzultál a választóival, és van, aki lakossági fórumra invitálja őket. Ez utóbbi körbe tartozik Gémesi György polgármester is, aki március utolsó napján a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ épületébe várta az érdeklődőket. A témát a főtér bővítésének lehetőségei és egyéb fejlesztési kérdések kitárgyalása adták.

Előzetesen többen vélték úgy, hogy nem sok értelme van ennek az események, hiszen a döntés már korábban megszületett. Mármint, hogy a régi Városháza épületét elbontják (a tárgyban kiírt közbeszerzési eljárás elsőre eredménytelen volt, másodjára ajánlatokat kérnek be), és egy, a lakosság körében is meghirdetett ötletpályázat alapján elindult a tervezés a javasolt térelemek figyelembevételével. Hogy nem minden ajánlást tartottak továbbgondolásra méltónak, az most (már) mellékes…

Adódott a kérdés a lakossági fórum előtt: okosabbak leszünk-e? A rövid válasz: igen is meg nem is. Abban ugyanis nem sok újdonság volt, amikor Gémesi György felsorolta az önkormányzat által erre az esztendőre tervezett fejlesztéseket, úgy, mint: sportcsarnok, főtér, új városháza, testőrlaktanya, Művészetek Háza, Petőfi iskola.

A valamivel több mint két és félórás lakossági fórum középpontjában a főtér bővítése állt, amit a régi Városháza épületének bontása előz meg. Ha minden jól alakul, április első felében elkezdődhetnek a bontási munkálatok, amik várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. A környéken dolgozóknak és lakóknak folyamatos tájékoztatást és egyeztetést ígértek, amibe bevonják a bontást elnyerő vállalkozást is.
A polgármester elmondta, bizonyos szempontból már megkezdődött az épület értékes eszközeinek, berendezéseinek (például: lift) a kiszerelése. Ami hasznosítható, azt a közintézményekbe viszik, mert – amint azt Gémesi kihangsúlyozta – semmi érték nem kerül a kukába és magáncégek zsebébe sem.

Azt szeretnék, hangzott el Gémesi szájából, ha a bontást nagyon gyorsan követné az így felszabadult terület beépítése, és a remény szerint akár év végére elkészülhet a város vadonatúj közösségi tere. Amint az a látványterven is látható, lesz fedett szabadtéri színpad, játszópark, dombos zöldterület, kiszolgáló helyiségek (nyilvános WC, öltözők, pelenkázó, raktár). Ez utóbbiakat a mostani garázssor helyén tervezik megvalósítani. Télre az sem elképzelhetetlen, hogy műanyag borítású korcsolyapályaként működik a színpadi rész, egyfajta pluszt adva az adventi vásár varázsának.
A Művészetek Háza mellett, a buszpályaudvar felé eső részen új parkolók épülnek, a Trianoni emlékművet pedig áttelepítik a kastélykápolna előtti területre.


A Városháza új épületénél fontos elemként jelenik meg a bejárati portál hangsúlyozása, ami fölé toronyórát terveznek, illetve az, hogy az egészségügyi központ felé eső árkádos részt beépítik, és vendéglátó-ipari funkciót szánnak az épületrésznek. Az ügyfélforgalmat lebonyolító egységeket várhatóan az áruház felőli oldalról lehet majd megközelíteni, az újonnan létrejövő épületrészben kialakítandó ülésterem pedig bármikor átalakítható lesz kisebb-nagyobb rendezvényekre, eseményekre.

Gödöllő első embere szerette volna nyugodt, párbeszéden alapuló mederben tartani a lakossági fórumot, terve azonban egy ponton meghiúsult. Voltak olyan hozzászólók, akik nemtetszésüket fejezték ki bizonyos kérdésekben, majd – miután felvetéseikre nem kaptak kielégítő választ – „nekiestek” Gémesinek. A polgármester méltatlannak nevezte a történéseket, és odáig merészkedett, hogy felszólítsa a vele egyet nem értőket, hagyják el a termet. Erre nem került sor, ám a kérdéseikre konkrét választ várók egyike megjegyezte: Önök itt folyamatosan hazudnak…

Bár, nem tartozik szorosan a fórum történéseihez, hírportálunk úgy értesült, hogy a hét elején a Fidesz-KDNP két gödöllői önkormányzati képviselője, Simon Gellért és Molnár Árpád több kérdést tartalmazó közadat igénylést juttatott el a város címzetes főjegyző asszonyához a Városháza bontására vonatkozóan.
S még valami: a fórum alatt többen is felvették a telefonjukat, mert egy gépi hang a Fidesz helyi szervezete megbízásából felmérést végzett, és a Városháza bontásával kapcsolatos kérdéseket tett fel, amikre a gombok megnyomásával lehetett válaszolni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online