Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tavaszi méregtelenítési praktikák

2017-03-16 10:23:46

Tavasszal célszerű a testünket megtisztítani a káros, ártalmas anyagoktól és gondolatoktól. Ennek több módja is lehetséges. Vannak méregtelenítő teák, gyógytáplálékok, böjtök, méregtelenítő eljárások, módszerek. Hírportálunk olvasóival Mádai Andrea reflexológus természetgyógyász tanácsait osztjuk meg.

A fizikai méregtelenítés bőrön, májon, bélrendszeren és vesén keresztül történik.  Olyan módszereket szeretnék bemutatni, amik egyszerűségüknél, költséghatékonyságuknál fogva könnyen beilleszthetőek a hétköznapokba. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehessen akár egy 5 napos Steinberger böjtöt vagy valamilyen más módszert elvégezni, alkalmazni.

Sófürdő
Olyan méregtelenítő hatása van, ami 3 napi böjttel ér fel, ráadásul, nem megterhelő, mivel a bőrön keresztül történik a méreganyagok távozása.  Gyerekek, várandósok és szoptatós anyukák esetén általában a méregtelenítés nem javasolt, ezt viszont nyugodtan alkalmazhatják. Kopásos, reumás megbetegedésekre, álmatlanság, szorongás, keringési problémák esetén pedig kimondottan jó hatású, ezzel szemben szív- és keringési betegek csak felügyelet mellett próbálják ki!
Egy normál nagyságú kád vízbe tegyünk egy kilogramm Himalája sót (lehet akár normál tengeri vagy Holt-tengeri só is, csak az illatosított, kemikáliákkal és színezőanyagokkal dúsított sókat kerüljük). Értelemszerűen a gyerekek fürdővizéhez arányosan csökkentsük a só mennyiségét.  A víz hőmérsékletét testhőmérsékletnek megfelelően 37 °C fokosra kell beállítani.  A fürdés időtartama 20-30 perc legyen. Ne használjunk szappant és tusfürdőt!  A megtörülközés helyett pedig itassuk fel egy frottír törülközőben a nedvességet a bőrről, de akár hagyhatjuk magától megszáradni is. Utána be kell takarózni és pihenni, ezért célszerű esti fürdőként alkalmazni.

Mustármag
Egyszerű és olcsó méregtelenítő módszer, nemcsak tisztító, de zsírégető hatással is rendelkezik. Reggel éhgyomorra egy kávéskanál fehér mustármagot kell szétrágás nélkül lenyelni, majd inni rá egy pohár vizet. A kúra időtartama 6 hét. A kúra során emésztési problémák jelentkezhetnek, hajzsírosodás, fáradékonyság előfordulhat, hiszen a szervezet méregtelenítése beindul, de a kúra végére jobb lesz a közérzetünk, megtisztul a bélrendszerünk, megnő az energiaszintünk és szellemi teljesítményünk.

Almaecet
Méregtelenítésben segítségünkre lehet az almaecet is. Egy deciliter vízbe egy evőkanálnyi almaecetet elkeverünk, és reggel éhgyomorra megisszuk. (Egy-két kiskanál mézet is tehetünk a vízbe). A kúra minimum 4 hétig tart.
Fogyókúra esetén minden főétkezés előtt célszerű almaecetes vizet inni, hogy az ecet zsírbontó funkcióit kihasználjuk. Kíméletesen, ásványi anyagokat és vitaminokat visszapótolva fogyaszt, de a fogyókúrákhoz a táplálkozás mellett a mozgás is elengedhetetlen.

Egyéb méregtelenítő gyógynövények célzott hatása az egyes szervekre:
• vértisztító:
csalán (tea vagy főzelék formában), medvehagyma és egyéb hagymafélék (nyersen vagy ételekbe téve)
• májtisztító:
máriatövis (tea, tinktúra vagy kapszula formában), articsóka, kurkuma (fűszer vagy kapszula)
• tüdőtisztító:
torma, gyömbér, tüdőfű, továbbá borsmenta és eukaliptusz (illóolaj formában)
• vesetisztító:
petrezselyem, vörös áfonya (frissen, aszalvány, lé vagy kapszula formában), aranyvessző (teaként), bodza (frissen, teaként)

Léteznek méregtelenítő természetgyógyászati módszerek is, amik segítségével hatékonnyá tehetjük magát a méregtelenítést: reflexológia, homeopátia, Schüssler só, hagyományos kínai orvoslás – a teljesség igénye nélkül.
Még egy fontos jó tanács: ne feledkezzünk meg a lelki méregtelenítésről sem! Káros, negatív gondolatok, lelki traumák feldolgozása, ha a magunk erejéből nem lehetséges (meditáció, baráti beszélgetések, ima), érdemes szakemberhez fordulni, mert a kineziológia, a Bach virágterápia, a pszichoterápia ilyen helyzetekben tud segíteni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online