Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Eljött az idő, hogy lehulljon az álarc

2017-03-16 19:59:28

Tavaly szeptember 26-án Gémesi György kategorikusan kijelentette, hogy nem párttag. Ehhez képest 170 nappal később, március 15-én bejelentette az Új Kezdet Párt megalakulását. Egy kis utánajárással kideríthető, hogy a – Gémesi egykori alpolgármestere, Fábián Zsolt címére bejegyzett – párt nyilvántartásba vétele 2016. február 20-i keltezésű, a domain név regisztrációja pedig 2016. április 26-án történt meg, használóként Gémesi Györgyöt nevesítve. Elmondása szerint azért, mert segített az internet világában kevésbé jártasaknak.

A felvázolt kronológia legalább két dologra enged következtetni:
a./
Gödöllő polgármestere 2016. szeptember 26-a és 2017. március 15-e között lépett be az Új Kezdet Pártba, miközben tavaly április végén már ő volt a politikai szervezet domain nevének használója.
b./
Gémesi tavaly szeptember végi szavai nem fedték a valóságot.


Kép- és hangfelvétel igazolja, hogy Gémesi György 2016. szeptember 26-án, a gödöllői képviselőtestület rendkívüli ülésén a Vécsey László kormánypárti országgyűlési képviselő pártpolitizálást firtató felvetése kapcsán kialakult diskurzusban a következőket mondta:
Gémesi György:
- Képviselő úr! Én milyen párt politikáját folytatom? Már csak azért, mert azt mondta, hogy én pártpolitizálok. Egyelőre Ön a pártpolitika, én meg egy polgármester vagyok, itt, a széleken. Milyen Párt? Melyik pártnak a politikája? Melyik párthoz tartozom én?
Vécsey László:
- Polgármester úr! Ön úgy tűnik, hogy az utóbbi időben elég gyakran nem őszinte.
Gémesi:
- Melyik párt? Ezt kérdeztem, képviselő úr.
Vécsey:
- Segítsen már nekem, polgármester úr. Hogy is hívják azt a pártot, amit februárban az Ön nevére regisztráltak?
Gémesi:
- Az én nevemre nem regisztráltak pártot, képviselő úr.
Vécsey:
- Aminek az elérhetősége a gödöllői önkormányzat, aminek az elnöke az Ön volt alpolgármestere, dr. Fábián Zsolt. Hogy hívják ezt a pártot?
Gémesi:
- Képviselő úr! Ön azt mondta, hogy én pártpolitizálok. Melyik párthoz tartozom. Egyelőre egyetlen egy pártnak sem vagyok a tagja, Ön viszont igen.
Vécsey:
- Le kellene venni az álarcot, polgármester úr.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online