Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogyan lehet mentesülni a rehabilitációs hozzájárulás összegének megfizetése alól?

2017-02-21 17:08:22

Amint az az érintettek számára tudvalevő, idén januártól a rehabilitációs hozzájárulás összege az eddigi 964.500 forint/fő/év összegről 1.147.500 forint/fő/év összegre nőtt. Ez a kötelezettség a 25 főnél nagyobb átlagos statisztikai létszámú cégeket érinti.
Hogyan lehet mentesülni a rehabilitációs hozzájárulás összegének megfizetése alól? Úgy, ha a foglalkoztató teljesíti a kötelező foglalkoztatási szintet, azaz: a munkavállalóinak legalább 5%-a megváltozott munkaképességű. A foglalkoztatás lehet részmunkaidős is, a megváltozott munkaképességűek sok esetben napi 4 vagy 6 órában keresnek munkát.

- Azoknak a cégeknek, amelyek sikeresen foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű személyeket, kiemelten figyelnek a megfelelő speciális munkakörök kialakítására, sok esetben egyéni körülményekre szabására, Incorpora programunk keretében térítésmentes segítséget tudunk nyújtani a téma hiteles szakértőjével, a Motiváció Alapítvánnyal való együttműködés révén – tájékoztatta hírportálunkat Csapó Beatrix.

A GAK Nonprofit Közhasznú Kft. szakmai vezetője hozzátette: jelenleg több gödöllői megváltozott munkaképességű ügyfelük keres állást, ők pedig keresik a számukra megfelelő munkaadókat. Az idei év folyamán a VEKOP-7.1.3 program keretében hamarosan bér- és járuléktámogatás is elérhető lesz új megváltozott munkaképességű munkatárs felvételéhez.
A témakörben a paktum@gak.hu
email címen vagy a (06-30) 349-0299-es telefonszámon kérhető bővebb felvilágosítás.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online