Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Újra napirenden az alpolgármester-választás Gödöllőn

2017-01-24 19:14:22

Bő fél éven belül a második alpolgármester lemondására lehet készülni Gödöllőn. Legutóbb, tavaly júniusban Pecze Dániel távozott a tisztségből, akinek a helyére három hónappal később dr. Pappné Pintér Csilla került.

A már hetekkel ezelőtt felröppent városi szóbeszéd beigazolódni látszik, hiszen a gödöllői képviselőtestület január 26-i tanácskozásának egyik napirendi pontja – az előzetesen kiküldött meghívó szerint – az alpolgármester választás lesz.
A településnek jelenleg három polgármester-helyettese van. Csekély a valószínűsége, hogy a titulust szeptembertől magáénak tudható Pappné, vagy a súlyos kór leküzdéséért küzdő Pelyhe József intene búcsút az alpolgármesterségnek. Kizárásos alapon nem maradt más, mint a feladatkört 2014 ősze óta nem képviselőként ellátó Gyenes Szilárd.
Érdeklődésünkre az érintett megerősítette a hírt, és azt is elmondta, hogy családi okok, elsősorban harmadik gyermeke közelgő születése miatt döntött így. Gyenes hozzátette: a hulladékgazdálkodási rendszer átszervezése kapcsán lesz még feladata, ezáltal nem szakad el Gödöllőtől, és ha szakmai kérdésekben kikérik a véleményét, szívesen segít.

A távozó alpolgármester utódának kiléte egyelőre nem publikus. Az azonban feltételezhető, hogy – hasonlóan a Zöld Híd Régió Kft. egykori ügyvezetőjéhez – nem a képviselőtestület tagjai közül kerül ki a város leendő polgármester-helyettese.

Ha visszafelé görgetjük az idő kerekét, Gödöllőre vonatoztatva további két olyan esetet találunk, amikor valaki lemondott az alpolgármesteri posztról vagy nem vállalta a tisztséget. Pintér Zoltán 2012 februárjában állt fel a székből, Tóth Tibor pedig a 2014. október 22-i alakuló ülés előtt mondott nemet a felkérésre.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online