Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Üresen áll a gödöllői Városháza épülete, miközben milliók mennek el bérleti díjra

2017-01-10 17:02:51

Tizenhat hónapja, 2015 szeptemberében született döntés arról, hogy átépítik és felújítják az 1980-as évek közepén használatba vett gödöllői polgármesteri hivatal Szabadság téri épületét. A Városháza kiürítése és a szakirodák áttelepítése a döntés után megkezdődött. A hivatali munkatársak és a városvezetők elhelyezését önkormányzati tulajdoni ingatlanokban (VÜSZI), ingatlancserékkel, valamint irodahelyiségek bérlésével oldották meg.
Ez utóbbi 332 négyzetméteres területet érintett két helyszínen, a Kossuth Lajos utca 3. szám, illetve a Petőfi tér 4-6. szám alatt. A bérleti díjat havi, nettó 3 ezer forintban határozták meg négyzetméterenként. Gyors számítással könnyen kideríthető, hogy a pénzügyi művelet végrehajtása nettó 996 ezer forintos közpénz-kiadást jelent havonta. 2015. szeptember 15-étől 2016. december 31-ig (15,5 hónap) számítva, forgalmi adó és rezsiköltség nélkül 15.438.000 forint ment el erre a célra a gödöllői adófizetők pénzéből.


Az irodabérlési történet azonban ezzel nem ér véget, mivel ma már szó nincs a Városháza felújításáról, a képen látható épületet ugyanis lebontják, és – többek kritikája ellenére – egy másik ingatlan bővítésébe fognak.
Csakhogy, mire ez a verzió végérvényessé vált, eltelt legalább egy év, amíg üresen árválkodott a Szabadság tér 7. szám alatt található épület, amit a jelek szerint ráértek volna tavaly ősszel kiüríteni. A milliós bérleti díj pedig eközben szépen ketyeg(ett)…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online