Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az elhunyt pilóták okolhatók a gödöllői légibalesetért

2016-12-23 10:34:32

A november utolsó napjaiban lezárult Nemzeti Közlekedési Hatósági vizsgálat megállapítása szerint a balesetben elhunyt pilóták okolhatók a szeptember 18-án bekövetkezett gödöllői repülőszerencsétlenségért. A négy emberéletet követelt tragédia azért állhatott elő, mer a kisgépek vezetői nem tartották be a vonatkozó szabályokat, közte a „látás utáni időjárási kondícióknak” megfelelő repülési előírásokat (VMC) – adta hírül a Magyar Idők.

Az ismeretlen tettes ellen indult eljárás során elhangzott tanúvallomásokból az derült ki, hogy a sétarepülést végző gép pilótájának ugyan volt megfelelő vizsgája, azonban nem volt engedélye az utasok szállítására és más kereskedelmi pilótatevékenységre.
További adaléka a szerencsétlenségnek, hogy zajlik egy másik vizsgálat, amit a Közlekedésbiztonsági Szervezet folytat. A kutakodás célja, hogy szakmai értékelést adjon a felelősségek megállapítása nélkül. Az eljárás kiterjed – többek között – az önkormányzat tulajdonában lévő repülőtér működésének szabályosságára, és lezárultakor szakmai ajánlásokat tartalmaz majd. Ennek a folyamatnak része az a képviselőtestületi határozat, amit december 15-én fogadtak el a várost irányító grémium tagjai, és tisztázhatja a település nyugati határában lévő létesítmény szakmai és egyéb üzemeltetésével kapcsolatos felelősségi viszonyokat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online