Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Határozattal rendezték a gödöllői köznevelési intézmények átvételét

2016-12-22 11:05:02

Amint arról korábban beszámoltunk, a gödöllői önkormányzat többségi szavazással úgy döntött, hogy a polgármester javaslatára nem hatalmazza fel Gémesi Györgyöt a helyi köznevelési intézmények állam javára történő átadásával kapcsolatos megállapodások aláírásával. Az érintett gödöllői tanodák azonban mégis az államhoz kerültek miután a szakminiszter határozattal rendezte a kérdést.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) honlapján megjelent tájékoztató szerint a tankerületi központok január elsejétől átveszik a működtetői feladatokat is a települési önkormányzatoktól. A 2017-es évtől mind a fenntartással, mind pedig az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokért az állam felel, amelynek a szerepvállalására a területi különbségek kiegyenlítése, az egyenlő feltételek biztosítása és a pedagógusok bérének garantálása miatt van szükség.
A végső határidő előtt még két településsel megállapodtak a tankerületi központok, így összesen hat önkormányzat nem írta alá a tankerületi központokkal közösen készített megállapodásokat, ezért Tiszaeszláron, Csömörön, Gödöllőn, Dunaújvárosban, Eleken és Szegeden határozat rendezte a jogszabály által előírt feladatokat. A működtetői feladatok átvételével a korábbinál egyértelműbbé válnak a viszonyok, teljes egészében az állam vállalja a felelősséget az intézményekért, a feladatellátáshoz szükséges forrás pedig tervezhetőbbé válik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online