Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Befejezte az ÁSZ a gödöllői egyetem utóellenőrzését

2016-12-19 11:36:34

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ütemezetten végzi az egyetemek utóellenőrzését, melynek keretében lezárult a gödöllői központú Szent István Egyetem (SZIE) vizsgálata. Az ÁSZ még 2015-ben hozta nyilvánosságra az egyetem működésének és gazdálkodásának ellenőrzéséről készült jelentését. A mostani utóellenőrzések megállapították, hogy a SZIE rektora és kancellárja az általuk meghatározott intézkedési tervben szereplő feladatok nagy részét végrehajtotta, azonban az ÁSZ által korábban azonosított hiányosságok egy része továbbra is fennáll.

Az ÁSZ utóellenőrzése a Szent István Egyetem esetében megállapította, hogy az egyetem rektora és kancellárja által meghatározott intézkedési tervben rögzített hét feladatból az egyetem hármat határidőben teljesített, egyet határidőn túl, kettőt részben, egy feladatot viszont nem hajtott végre. Elmaradt az önköltség-számítási szabályzat aktualizálása, valamint az intézményi térítési díjak és költségtérítés önköltségszámítással való megalapozottságának kidolgozása. A vagyongazdálkodási terv elfogadásáról a fenntartó egyetértése hiányában döntöttek. A követelések jogszabályoknak megfelelő értékelését egyes esetekben nem dokumentálták. Az intézkedési tervben rögzített feladatok végrehajtásáról a jogszabályban előírt nyilvántartást vezették.
Az utóellenőrzés feltárta, hogy az ÁSZ által korábban az egyetem térítési díjak önköltségszámítással történő alátámasztása, valamint a követelések jogszabályoknak megfelelő értékelése területén azonosított hiányosságok egy része továbbra is fennáll.

Az Állami Számvevőszék figyelemfelhívó levéllel fordul a kancellárhoz annak érdekében, hogy a szabályszerű feladatellátás érdekében intézkedjen a feltárt hiányosságok megszüntetése iránt - olvasható az ÁSZ által hírportálunkhoz eljuttatott közleményben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online