Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői gasztro-csata: a Kemencés lefőzte a Kétballábast

2016-12-07 11:15:22

Sorrendben tizenötödször rendezte meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) az év végi hagyományőrző gasztronómiai versenyét, ami 2010 óta dr. Ketter László nevét viseli. A december 6-án a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátó-ipari- és Idegenforgalmi Karának Alkotmány utcai oktató kabinetjében lezajlott eseményen három kategóriában (hagyományőrzők, szakemberek, tanulók/főiskolai hallgatók) 12 formáció mérte össze a tudását.

A résztvevőknek hazai hal- és vadétel menüsorok finom és szakszerű elkészítésével kellett meggyőzni a Benke László olimpiai bajnok mesterszakács vezetésével véleményt formáló zsűrit.
Ez a szakemberek kategóriában a gödöllői Kemencés vendéglő csapatának sikerült a legjobban, akik a helyi sporttelepen működő Kétballábas formációját előzték meg. A hagyományőrzők között a dányi Hűség Súlya Nyugdíjas Klub egysége diadalmaskodott, amely egyben elnyerte a Benke László által felajánlott Első Magyar Fehérasztal Lovagrend vándorserleget is. A fődíjat a győztesek tárkonyos raguleves vaddisznóból, harcsapaprikás, őzgerincbe sütött baconos túrós csusza alagúttal, illetve hájas sütemény erdei lekvárral menüjükkel érdemelték ki. Szintén hagyományőrző együttes, Nagytarcsai Honvédők Nyugállományú Egyesületének csapata kapta a közönségdíjat, míg a főiskolai hallgatók kategóriájában elindult csapatok közül a Fleur győzött.

Ezen kívül számos, különböző vállalkozások által felajánlott nyeremény is gazdára talált. Köztük hírportálunk, a Gödöllői Hírek online hirdetési kuponja, amivel a gödöllői Kemencés vendéglő kalocsai harcsahalászlé fatüzelésű kemencében, sült kenyérkalap alá rejtve – konfitált szarvascomb vadas mártásra tálalva kemencében sült köleslepénnyel - kemencében sült házi nyújtott túrós- és almás rétes összetételű menüsorát jutalmaztuk. A versenyre benevezett ételsorok receptúrája itt érhető el.


A gasztronómiai versennyel párhuzamosan zajló szakmai konferencián és közgyűlésen a GKRTE legfőbb döntéshozó szerve jóváhagyta 2017 januárjától fizetendő tagsági díjakat. A határozat alapján a diákoknak és a nyugdíjasoknak 6.600 forintot kell fizetniük, míg a magánszemélyektől 24.200 forintot kérnek el egy évre. Az agro-turisztikai kategóriába sorolt tagokat 28.600 forintos díjfizetési kötelezettség terheli, a vállalkozók, illetve egyéb szervezetek és intézmények pedig 74.800 forintos, ez irányú kiadással számolhatnak jövőre. A legnagyobb összegű tagdíjjal, éves szinten 83.600 forinttal, az idegenforgalomhoz közel állónak tekintett vállalkozásoknak kell hozzájárulniuk a GKRTE költségvetési bevételéhez. Az egyesülethez csatlakozott önkormányzatok tagdíja – a települések kategória-besorolásától függően – lakosonként 71, 73 és 75 forintos fizetési kötelezettséggel lesz egyenértékű a következő évtől. A legmagasabb összeg az egyesület vonzáskörzetébe tartozó városokra vonatkozik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online