Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Pályáznak és pályáztatnak a gödöllői képviselők

2016-11-21 17:21:39

November 17-én – számos, fontosnak tekinthető döntés mellett – az alábbi témakörökben is állást foglaltak a gödöllői képviselőtestület tagjai a VÜSZI Kft. épületének második emeleti tárgyalójában megtartott tanácskozásukon.

Újra pályázatot írtak ki a volt Kastélykert étterem épületének hasznosítására
Befektetői érdeklődés miatt – figyelembe véve a vonatkozó helyi vagyonrendelet vonatkozó előírásait – ismét pályázatot írnak ki a Szabadság út 4. szám alatt található, legutóbb Kastélykert étteremként működött önkormányzati tulajdonú épület hasznosítására. A korábbi, közel két évvel ezelőtt meghirdetett pályáztatás sikertelen volt, a megadott határidőig nem volt érdeklődő.
A jóváhagyott határozati javaslat értelmében a pályázatot december 1-jéig kell kiírni a belvárosi ingatlan hasznosítására. A felhívásban tájékoztatni kell a pályázót a használati díj utolsó összegéről, továbbá javaslatot kell kémi az épület felújítására, a felújítás pénzügyi forrásának biztosítására szóló tervezettel, a saját forrás hitelt érdemlő megjelölésével.

Megújulhat a Hajós iskola tornacsarnoka
A Magyar Kézilabda Szövetség által közzétett Országos Tornaterem Felújítási Program részeként újulhat meg a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola egyre rosszabb műszaki állapotban lévő tornacsarnoka. Pályázati úton legfeljebb bruttó 100 millió forint nyerhető el egy-egy projektre, amihez 30 százalékos önerő biztosítása szükséges. Sikeres kandidálás esetén az önkormányzat tagjai vállalták a 30 millió forint rendelkezésre bocsátását.

Nem emelkednek a helyiség-, a földterület- és a földhaszon-bérleti díjak
Sem a helyiség-, sem a földterület-, sem a földhaszon-bérleti díjat nem emel 2017-ben a gödöllői városvezetés. Erre a polgármester tett javaslatot, amit a képviselőtestület tagjai elfogadhatónak tartottak. Indokként – mások mellett – azt hozták fel, hogy az üresen álló önkormányzati tulajdonú helyiségek bérbevétele iránt egyre kisebb az érdeklődés, illetőleg a földet bérlők olyan költségeket vállalnak magukra, ami egyébként a városi közkasszát terhelné.

Közbeszerzési tervbe emeleték a Testőrlaktanya felújításának III. ütemét

Jelenleg is zajlik a Testőrlaktanya épületének részleges helyreállítása, aminek során az eredeti barokk tetőszerkezet és a belső fafödémek helyreállítása, a magastető fedésének, bádogozásának cseréje, valamint a kétszintes fa veranda helyreállítása valósul meg. Ha lesz rá lehetőség, a belvárosi ingatlan – főként a homlokzat rekonstrukcióját érintő – helyreállítási munkálatai jövőre folytatódnak. Pénzügyi fedezetről egyelőre nincs döntés, de a jövőbeli kivitelezési költségek ésszerűsítése érdekében felmerült egy feltételes közbeszerzési eljárás lefolytatásának lehetősége, ezáltal a projekt bekerült a gödöllői önkormányzat idei közbeszerzési tervébe.

Pályázati pénzt remélnek I. világháborús hadisírok rendbetételére
Összesen négy darab, az I. világháborúban elhunyt katona földi maradványainak nyugvóhelyet adó hadisír található Gödöllőn, a Dózsa György úti köztemetőben: Révész Nándor kriptája, Sztrehovszki Pál sírja, Képes József kriptája, illetve Sipos Géza síremléke. Felújításukra támogatás igényelhető a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézetétől és Múzeumától. Síronként legfeljebb 100 ezer forint. Sikeres kandidálás esetén az elnyert összeget ugyanannyival kiegészíti az önkormányzat, hogy a sírok részbeni felújítása megtörténhessen.

Szándéknyilatkozat vasúti felüljárók felújítás utáni vagyonkezelésére
A várost irányító grémium tagjai szándéknyilatkozatot adtak a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. részére arról, hogy a Szentgyörgyi Albert utcánál (egyetemi bejáró) és a Tisza utcánál fekvő vasúti felüljáró teljes körű felújítását követően, átadás-átvételi eljárás keretében vállalják a vagyonkezelési és üzemeltetési feladatok ellátását.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online