Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Idén is terheli jutalomra fordítható pénz a gödöllői közkasszát

2016-11-17 11:15:23

Kiegészítve az eltérő mértékű bérmaradványt, a gödöllői képviselőtestület tagjai november 17-i ülésükön anyagi fedezetet biztosítottak ahhoz, hogy az önkormányzat által fenntartott intézményekben (bölcsődék, óvodák, múzeum, könyvtár, egészségügyi központ, Forrás, szociális otthon) munkát vállalók kapjanak év végi jutalmat: a vezetők egyhavi, a dolgozók kétheti, differenciáltan szétosztható pénzre számíthatnak. Az ehhez szükséges feltételt az általános tartalékot terhelő, 20.803.000 forintos nagyságrendű városi költségvetési tétel, mint pótelőirányzat biztosításával teremtették meg, amiből 16.380.000 forint a bért, míg 4.423.000 forint a járulékot fedezi.

Ha lenne olyan földi halandó, aki azt gondolná, hogy ezzel a döntéssel lezárult a gödöllői közpénzből megvalósuló év végi jutalmazási kedv, megnyugtatjuk, nem. A novemberi tanácskozás napirendjéről nem hiányzott a jogi és ügyrendi bizottság elnöke által jegyzett, a képviselőkhöz helyszíni kiosztással eljuttatott előterjesztés, ami a városvezetők (polgármester, alpolgármester) egyhavi pluszlóvéjának megszavazási igényéről szólt.


Gödöllő 2016. évi kiegyensúlyozott és stabil gazdálkodásának folyamatos fenntartásáért, a feladatellátás körülményeinek biztosításáért, a feladatellátás körülményeinek biztosításáért, illetőleg az elvégzett és folyamatban lévő fejlesztések érdekében végzett tevékenységért extrapénzben részesült városunk polgármestere és a háromból egy helyettese (a betegsége miatt munkájában hosszú ideje hátráltatott Pelyhe József, valamint a szeptember 15-én alpolgármesterré választott dr. Pappné Pintér Csilla jutalmazására nem született javaslat).
Az egyik városvezető esetében sem egyhangúan támogatott (10 igen voks és 2 tartózkodás) döntés értelmében az ülés elején a fennállásának 50. évfordulóját idén ünneplő egyetemi kollégium alapítványa által készíttetett Szent István arany kitűzővel kitüntetett Gémesi György bruttó 598.300 forintra, míg Gyenes Szilárd (képen jobbra) főállású, nem képviselő alpolgármester bruttó 538.500 forintra tarthat igényt. A jóváhagyott kifizetések és az azzal összefüggő járulékok a városi közkasszát terhelik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online