Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gyertyagyújtás Székelyföld autonómiájáért

2016-10-31 10:20:58

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke szeptember 29-én azzal a felhívással fordult a nagyvilág keresztény, magyar gyülekezeteihez, hogy október 30-án templomaikban imádkozzanak a székely szabadságért, Székelyföld autonómiájáért, hogy soha nem látott számban kapcsolódjanak székelyek, magyarok, ugyanazon a napon, olyan lelki egységbe, ami az autonómia-küzdelem folytatásának tartós alapja lehet. A felhívásban kezdeményezték, hogy ezentúl minden év októberének utolsó vasárnapja legyen Székelyföld Autonómiájának Napja. Ezen a napon a világméretű imavasárnap folytatásaként, az est leszálltával Székelyföld minden településén lobbanjanak fel az őrtüzek, annak jeléül, hogy a székely közösségek kiállnak az autonómia ügye mellett.

Ennek érdekében és a közösségek önrendelkezési elvéből kiindulva, azzal a kéréssel fordultak a helyi önkormányzatokhoz, egyházakhoz, civil szervezetekhez, közbirtokosságokhoz, vállalkozásokhoz, hogy október 30-án, 17.30 órakor, az általuk meghatározott helyen és módon lármafák, fáklyák, gyertyák ezreinek fellobbantásával tegyék közösségi élménnyé Székelyföld Autonómiájának Napját.


Gödöllőn a Művészetek Háza épülete melletti Wass Albert-szobornál gyűltek egybe a kezdeményezéshez csatlakozók, hogy mécseseikkel, gyertyáikkal kifejezzék egyetértő támogatásukat Székelyföld autonómiájának megvalósulásáért.
Az eseményen Bucsy László, a Történelmi Vitézi Rend törzskapitánya felolvasta a Székely Nemzeti Tanács felhívását, elhangzott a Miatyánk ima, a Székely Himnusz és a Boldogasszony Anyánk, majd a megemlékezők elhelyezték mécseseiket a Wass Albert szobrának talapzatán (képen).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online