Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem maradt el a „józanészezés” az október 23-i gödöllői megemlékezésen

2016-10-23 17:45:15

Október 23-án, vasárnap, a délutáni órákban kezdődött a városi megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. Először a város főterén, a polgármesteri hivatal lebontásra ítélt épülete előtt. Az esemény felvezető történése volt az a koszorúzás, amit a gödöllői nemzetőrség egykori épületének (Bezsilla-villa) Szabadság út 9. szám alatt lévő kertjében 14 évvel ezelőtt felállított kopjafánál tartottak meg. A Gödöllői Városi Fúvószenekar és a Garabonciás Színtársulat tagjainak (képen) műsorával lezajlott megemlékezést követően a Dózsa György úti köztemetőbe vonultak az érdeklődők, ahol megkoszorúzták az 1956-os forradalom gödöllői hősi halottai, Balázsovich András és Kiss Antal sírját.


Talán a „kerek” évfordulónak is köszönhető, hogy a 2016-os október 23-i, gödöllői rendezvény szónoka Gémesi György polgármester volt, aki legutóbb két éve, azt megelőzően pedig 2011-ben döntött úgy, hogy nem engedi át másnak ezt a szerepet (2012-ben és 2013-ban Tóth Tibor alpolgármester, míg tavaly Fábián Bertalan, a Török Ignác Gimnázium igazgatója szónokolt).
A városvezető, aki március 15-én meghirdette az új kezdeteken alapuló országos politikai szerepvállalást feltételező „józan ész forradalmát”, ez alkalommal sem mulasztotta el kihasználni kezdeményezése népszerűsítését. 1956 hősei tettének jelentőségére is utaló beszédében azonban szinte semmi újdonságot nem jelentett be ezzel kapcsolatosan, és – a viszonylag gyér tapsból ítélve – a néhány száz főre tehető hallgatóság mérsékelt hőfokon fogadta az elhangzottakat.

A rendbontás és konfliktus nélkül lezajlott eseményt több rendőr és polgárőr biztosította, sőt, a helyi kapitányság új vezetője, Lajmer György is kilátogatott a megemlékezésre. S ha már a rendvédelemnél tartunk, az érdeklődők soraiban felfedezni véltük Kónya Pétert, az egykori katonatisztet, a Magyar Szolidaritás Mozgalom alapítóját, jelenleg független országgyűlési képviselőt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online