Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Átvette a Főgáz a Tigáz gödöllői ügyfeleit is

2016-10-04 17:09:01

A FŐGÁZ Zrt. október 1-jével sikeresen lezárta a TIGÁZ Zrt. mintegy 1,2 millió egyetemes szolgáltatásban vételező földgázfogyasztójának átvételi folyamatát, és immáron 3,4 millió ügyfél ellátásbiztonságáról gondoskodik. Az átvétellel kapcsolatban a fogyasztóknak nem volt és nincs teendője, műszaki beavatkozásra nem volt szükség.

Október első napjától Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosságát, valamint a TIGÁZ korábbi egyetemes szolgáltatásban vételező egyéb fogyasztóit már a FŐGÁZ látja el. A gödöllői fogyasztókat is érintő szolgáltatóváltás kapcsán nem volt szükség mérőcserére, leolvasásra vagy más műszaki beavatkozásra. Műszaki problémák esetén a fogyasztók a megszokott elérhetőségeken továbbra is a területileg illetékes földgázelosztó társaságokhoz tudnak fordulni.

A TIGÁZ-tól érkezők az első FŐGÁZ-számlát legkorábban novemberben kapják kézhez, mérőállást diktálni pedig október 27-e és november 9-e között nyílik lehetőségük a FŐGÁZ ügyfélszolgálati csatornáin keresztül. A szolgáltatóváltással a földgáz ára nem változott. A számlák tartalma és külleme nem változik, a fogyasztók csupán annyi eltérést fognak észrevenni, hogy a bal felső sarokban a cégjelzés már más lesz. A TIGÁZ-tól átvett fogyasztók Gödöllőn a Magyar Posta Dózsa György úti épületében elérhető ügyintézési ponton (nyitva: kedd 8-16 óra, csütörtök 10-18 óra) is kapcsolatba léphetnek a társasággal.

A fogyasztók a TIGÁZ-tól hamarosan végszámlát kapnak, aki eddig is diktálás vagy részszámlázás alapján fizetett, továbbra is ezekben az elszámolási módokban maradt. Az az ügyfél, aki eddig csoportos beszedési megbízással egyenlítette ki a számláit, nem fog változást tapasztalni, aki egyedileg szokta utalni a számláit, annak figyelnie kell arra, hogy a FŐGÁZ bankszámlaszámát adja meg kedvezményezettként. Mérőállást diktálni a (06-80) 405-540-es és a (06-1) 237-7777-es telefonszámokon, vagy ezen az internetes felületen is lehet.

A TIGÁZ-nak előre kifizetett részszámlák esetleges többlet összegét a szolgáltatóval történő elszámolás után a befizetők visszakapják, azonban ezt a pénzt érdemes félretenni, hiszen az előttünk álló téli hónapokban a magasabb fogyasztás magasabb számlákat eredményezhet. Amennyiben egy felhasználási hely a TIGÁZ-tól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként került át a FŐGÁZ-hoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a TIGÁZ-nál már rendezte a tartozást – olvasható a Főgáz Zrt. honlapján.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online