Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nyárvégi teendők természetgyógyász szemmel

2016-09-14 17:21:59

A nyári bőség idején érdemes arra gondolnunk, hogy a természet adta gyümölcsöket, zöldségeket és gyógynövényeket ne csak most frissen fogyasszuk, hanem gondoskodjunk azok későbbi fogyasztásáról is.

Ilyenkor érdemes begyűjtenünk és szárítanunk gyógynövényeket (kamilla, cickafark, citromfű, zsálya, körömvirág, menta), szárítanunk és/vagy lefagyasztanunk zöldfűszereket (bazsalikom, oregánó, borsikafű, rozmaring, citromfű). Ezen felül hasznunkra válhat, ha az alábbi javaslatokat is megfogadjuk:
• fagyasztani vagy természetes módon befőzni a csonthéjas és bogyós gyümölcsöket.
• aszalványokat készíteni meggyből, szilvából, barackból, almából, de akár félbevágott kis koktél paradicsomból is. Ez utóbbi télen tészta és hal-, húsételekhez kiváló lesz.

Rendkívül jó szolgálatot tehet egészségünknek a virágok begyűjtése, illatpárnának, illatosítónak, krémekbe vagy akár fogyasztási célra. Fontos, hogy fogyasztásra csak permetmentes virágszirmok használhatók! Íme, néhány ötlet, hogy melyik növényből mi készíthető:
• körömvirág – tea és krém is készíthető belőle, de frissen saláták tetején is érdekes látványt és ízet nyújt,
• rózsa – teának, szörpnek, lekvárnak, akár magában, akár más virágokkal, gyógynövényekkel, gyümölcsökkel együtt,
• hibiszkusz – virágjait nem kell elnyílás után eldobnunk, nyugodtan használhatjuk teaként, dekorációként,
• napraforgó – szirmait szintén lehet teaként fogyasztani vagy dekorálásra.

Természetesen töltsük fel a szervezetünket jó sok nyomelemmel, vitaminnal, de az elegendő folyadékfogyasztásról se feledkezzünk meg! Vigyünk színeket a mindennapokba, együnk piros, sötét, zöld és sárga színű zöldségeket, gyümölcsöket! – ajánlja a Gödöllői Hírek online olvasóinak Mádai Andrea reflexológus természetgyógyász.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online