Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szívás lesz a Petőfi térnél közlekedni

2016-09-13 11:28:55

Ha hinni lehet az előzetes elképzelésnek, szeptember 15-étől megkezdődnek – és előreláthatólag november végéig tartanak – a munkálatok a város közlekedési vérkeringésének egyik legfontosabb csomópontjában, a Petőfi téren. A rekonstrukció, amit két ütemben terveznek végrehajtani, a csapadékvíz-elvezetés okozta problémák miatt vált szükségessé.
A település idei évre elfogadott költségvetésében 60 millió forintot különítettek el erre a célra, amiből 35 millió forintot a működési kiadások között szereplő lakásalapból biztosítanak.

A Petőfi tér csapadékvíz-elvezetésének tervezése tavaly történt meg, a belvárost érintő legfőbb vízkár-elhárítási probléma megoldódására két ütemre vonatkozó beruházási terv készült.
Az első ütemben a Petőfi tér és a Lumniczer Sándor utca érintett területén a csapadékvíz-elvezető csatornák és aknák épülnek meg a víznyelőkkel, megoldva a terület csapadékvíz elöntési problémáit. Az érintett nyomvonalon sávos helyreállítás történik a burkolt útfelületeken. A jövő nyárra tervezett második ütemben a Petőfi tér közúti átépítéséhez szükséges vízelvezető-rendszer is megvalósítható, új csomópont létesítésével.


A munkálatok miatt jelentős forgalomkorlátozásra (és torlódásra) kell majd számítani a szóban forgó területen. Úgy tudjuk, ideiglenes forgalmi jelzőlámpa irányítja az arra közlekedőket, meghatározva a Kossuth Lajos utca, a Petőfi Sándor utca (itt egészségügyi- és oktatási intézmény is van, valamint a rendőrség) és a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca irányába történő haladást. Ezen felül többször előfordulhat, hogy a Lumniczer Sándor utca felől megközelíthető Kampis Antal térre eljutni szándékozóknak kerülniük kell a Szent János utca felől.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online