Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Adózói igény miatt szerepel az összeg a Gödöllőn kiküldött csekkeken

2016-09-09 10:36:30

A napokban landoltak a gödöllői postaládákban a polgármesteri hivatal adóirodája által kiállított és kiküldött adóegyenleg-közlő levelek és csekkek. Többen sérelmezték hírportálunknál, hogy – az eddigi gyakorlattól eltérőn – a csekkeken szerepel a befizetendő összeg, ami sokak állítása szerint téves, mivel az értesítés kézhezvételekor fizetendő összeg eltér (jobbára kevesebb) a csekken feltüntetettől. Dr. Nánási Éva címzetes főjegyzőtől kértünk tájékoztatást a kérdésben. A hivatalvezető az alábbiakat közölte:

- A korábbi években adózói igényként merült fel, hogy a csekkre a néven és a lakcímen kívül a befizetendő összeg is nyomtatásra kerüljön. Több éve az értesítő formája változatlan, azonban az adózók egy részének nem volt egyértelmű a befizetendő összeg, ezért gyakori a téves befizetés (például: felcserélődtek a befizetendő összegek, késedelmi pótlék csekkre a gépjárműadó összege került), vagy a kitöltés során keletkezett hiba, ami miatt a posta nem fogadta el a csekket. A fenti problémák elkerülése miatt került kitöltésre a csekken adónemenként a befizetendő összeg.
A számlaegyenleg értesítő 2016. július 29-i állapot szerint készült (ez a dátum az értesítőn is fel van tüntetve), ezért az ezt követően történt, tehát az augusztusi befizetéseket az értesítő nem tartalmazza. A befizetések könyvelése, a közel 17.843 darab értesítő és 21.863 darab csekk elkészítése és postázása időt vesz igénybe. A Magyar Államkincstár munkatársaitól kapott információ alapján az önkormányzatok nagy többségében a fenti módszert követve kerül a csekk a lakossághoz.
Az értesítő egyenleg részének formája kötött, az egyenleg-értesítő állományt a Magyar Kincstár által készített és fejlesztett, a Nemzetgazdasági Minisztérium által jóváhagyott ONKADOW program állítja elő, aminek használatát a helyi adótörvény kötelező jelleggel írja elő az önkormányzatok számára.
Azoknak az adózóknak, akik augusztusban teljesítettek befizetéseket és a csekken nem megfelelő összeg szerepel, postán küldünk újat vagy a Polgármesteri Hivatal Petőfi tér 4-6. szám alatti ügyfélszolgálati irodáján is beszerezhetik. Az új csekkek az Adóirodától a (06-28) 529-110-es telefonszámon, illetve a pmh@godollo.hu email-címen is kérhetők.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online