Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőről is visszaküldik az állami kitüntetést

2016-08-22 11:45:25

Ugyan nem tartozom a szellemi közélet jelesei közé, de számomra is elfogadhatatlan Bayer Zsolt kitüntetése. A mai nappal tehát magam is postázom Áder Jánosnak korábban kapott köztársasági tisztikeresztemet, a mellékelt levél kíséretében – adta hírül facebook-oldalán Varga Kálmán, a gödöllői kastély egykori miniszteri biztosa, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal korábbi elnöke.

Tisztelt Elnök Úr!
A kulturális örökség védelmében eltöltött több évtizedes munkám elismeréseként 2005. március 15-én Mádl Ferenc Elnök Úr tisztelt meg a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje átadásával.
Mivel a kisebb-nagyobb közösségek szellemi és tárgyi kultúrája, így öröksége is elválaszthatatlan a humánumtól, sőt ez adja a lényegét, számomra is elfogadhatatlan az antihumánus írásairól elhíresült Bayer Zsolt kitüntetése. Úgy vélem, ezzel az elismerés oly mértékben devalválódott, hogy értékvesztése a korábban kitüntetettekre is kiterjed.
Visszaküldöm Önnek, remélve, hogy a jövőben megfontoltabb kitüntetési gyakorlatot folytat – írta Varga Kálmán augusztus 22-én.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online