Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szent Istvántól Hosszú Katinkáig ívelt Gémesi beszéde

2016-08-21 08:45:58

Az ilyenkor elmaradhatatlan tűzijáték előtt az elmúlt években megszokottá vált programkínálattal köszöntötte Gödöllő népének egy része augusztus 20-át, a Szent István nevéhez fűződő államalapítás ünnepét. Az érdeklődőket fogadó gépi térzene, a cserkészek zászlóbehozatala, az új kenyér megáldása, megszegése és szétosztása, illetve – mint változó esemény – a Kenyérünnep 2016 versben és zenében elbeszélve című igényesen összeállított műsor tette teljessé a város főterére kilátogatók számára a nemzeti ünnepet.

És, persze, még valami: Gémesi György polgármester szónoklata, ami ezúttal sem nélkülözte a sajátos gondolatokat, párhuzamokat, politikai üzenetet. Képes volt összehozni Szent Istvánt és Hosszú Katinkát. A városvezető abból indult ki, hogy a Szent István által képviselt értékek, alapok megtartása nélkül egyik kormány sem lehet versenyképes és hiteles. Egyfajta új kezdetre van szükség, ami nem nélkülözheti a már meghirdetett, józan ész forradalmában megfogalmazott, nemzeti minimum programjára lapozott össznemzeti összefogást, és ami szerint elfogadhatatlan az ország belő, tudatos megosztása, a szándékosan gerjesztett ellenségeskedés és gyűlölködés – hangsúlyozta a városvezető.

Gémesi szóba hozta, hogy Gödöllő idén ünnepli várossá nyilvánításának 50. évfordulóját. Megköszönte, hogy ebből 26 év polgármesteri szolgálat neki adatott meg. Kiemelte, hogy Gödöllő mai is az ország dinamikusan fejlődő városaként ismert és elismert. A város az elmúlt öt évtizedben közösségé kovácsolódott, amihez jó tartozni, mondta a polgármester, majd kiemelte: itt fontos az oktatás, ápolják, szeretik, és művelik a kultúrát, és az élet mindennapi részét képezi a sport.
- Reménykedek abban, hogy az új jogszabályok önkormányzatok önállóságát, feladatait és lehetőségeit csorbító következményei nem koptatják a város lendületes, fiatalos jövőképet adó szemléletét és aktivitását. Hiszek abban, hogy lehet tisztán és becsületesen tenni a dolgunkat. Valamint abban is, hogy itt nem kell senkinek félnie, és nem kell feladni az elveinket, hogy előrébb jussunk.


- Mi lett volna, ha Hosszú Katinka feladja az elveit? Aláírja az általa széttépett szerződést, és megtörik? – kérdezte Gémesi, aki választolt is: - Nem tört meg. Nem dőlt be egy hatalomnak. Hitt magában, az erejében, a munkájában.
Legyen bennünk hit, akarat és tartás, hogy a magunk útját járjuk, nem nélkülözve a Szent Istváni alapokat nem feladva az elveinket, az értékrendünket. Rajtam nem fog múlni, hogy Gödöllő olyan város legyen, amely értékrendje, szellemisége és arculata alapján bátran vállalható, egyfajta tájékozódási pont, remény lehessen sokaknak – zárta mondandóját a polgármester.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online