Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Öt év után idén sem lesz díszpolgára Gödöllőnek

2016-08-12 13:07:04

A Gödöllő Díszpolgára kitüntetés 1996-os újraalapítása óta húsz személy részesült a település legrangosabb elismerésében. A díjazottak köre ebben az esztendőben nem bővül az augusztus 20-i, helyi ünnepen, mivel a gödöllői képviselőtestület tagjai június 16-i zárt ülésükön úgy döntöttek, hogy 2016-ban nem avatnak díszpolgárt.
Öt évvel ezelőtt történt már ilyen, ugyanakkor olyan esztendő is volt (2003), amikor két személy érdemelte ki a kitüntető címet.

Az idei gödöllői „díszpolgár-mentesség” oka prózai: az önkormányzati rendelet értelmében a polgármester megszólította a képviselőtestület tagjait, a város nevelési-oktatási intézményeinek vezetőit, az egyházakat, az irodavezetőket, a társadalmi szervezeteket, közösségeket, hogy tegyenek javaslatot a kitüntető cím jelöltjeire.
A felhívás több alkalommal megjelent a helyi médiában, annak érdekében, hogy a város lakosainak is legyen lehetősége javaslatát megtenni. A megadott május 20-i határidőig csupán egy javaslat érkezett a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinetjéhez. A javasolt személyt azonban a polgármester nem tartotta megfelelőnek a Gödöllő Város Díszpolgára kitüntető cím elnyerésére, ezért olyan határozat született, hogy az önkormányzat a címet 2016-ban nem adja ki.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online