Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőről veszik célba a Nemzetközi Űrállomást

2016-08-11 11:20:24

A megalapításának 60. évfordulóját idén ünneplő civil szervezet, a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) – együttműködve a fiatal űrszakembereket képviselő nemzetközi Space Generation Advisory Council (SGAC) szervezettel – 2015 után idén nyáron másodszor rendezi meg a MANT Űrakadémiát. A négy napos rendezvényen 18–35 év közötti fiatalok – egyetemi és főiskolai hallgatók, doktoranduszok, valamint frissen végzett szakemberek – vesznek részt, mintegy harmincan. Mérnök, fizikus, informatikus, jogász, orvos, biológus, kémikus, menedzser – számos más olyan szakterület is van, ami kapcsolódhat az űrtevékenységhez.
Hazánk tavaly vált az Európai Űrügynökség (ESA) teljes jogú tagjává. A szervezethez való csatlakozással egy sor korábban nem látott lehetőség nyílik meg a hazai űripar, űrkutatás és az alkalmazások területén. Ezek kihasználásában az elkövetkező években-évtizedekben a mostani fiatal szakemberek meghatározó szerepet fognak majd játszani.

A rendezvény résztvevői ebben az évben azt az izgalmas feladatot kapják, hogy közösen tervezzenek meg egy kísérletet a Nemzetközi Űrállomás (International Space Station, ISS) fedélzetére. A Gödöllőn, a Szent István Egyetem kollégiumában augusztus 11–14. között lezajló Űrakadémia első napján a résztvevők betekintést kapnak az ISS, az emberiség legnagyobb közös tudományos vállalkozása működésébe, a hosszú idejű súlytalanság által nyújtott páratlan lehetőségekbe. Forrás: urakademia.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online