Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kétszer küldtek levelet gödöllői diákok Erzsébet királynőnek

2016-07-26 11:36:07

Ha hagyománynak nem is, de egyfajta szokásnak bizonyára nevezhető, hogy a Gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium angolt tanuló diákjai levelet fogalmaznak meg a brit uralkodóház első emberének, II. Erzsébet királynőnek. Az idén 90 esztendős hölgy 1952. február 6-a óta Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a nemzetközösségi királyságoknak az uralkodója, az anglikán egyház feje. Eddig kétszer ragadtak tollat a gödöllői tanulók, és soraikra mindkétszer kaptak választ.

- Két alkalommal küldtünk levelet Erzsébet királynőnek. Először 2012 tavaszán, amikor Angliába vittünk az iskolából diákokat egy egyhetes nyelvtanfolyamra. Ott hallottunk erről a lehetőségről, és a nyelvtanfolyam végén a gyerekek írtak egy levelet a királynőnek, amiben leírták. milyen nagy élmény volt nekik az angliai utazás és egyben gratuláltak is Őfelségének uralkodása a 60 éves jubileumához. Pár héttel később érkezett meg a válasz az iskolába: egy szép képeslapot kaptunk, ami a gyémánt jubileum alkalmából készült. Ezt küldték el mindenkinek, aki gratulált a királynőnek – osztotta meg a nem mindennapi történet első epizódját Erdélyi Zsuzsanna, a Premontrei Gimnázium angol-történelem szakos tanárnője.

- Másodszor idén januárban írtunk levelet. A tanév első félévében a nyelvi előkészítős osztállyal angol történelmet tanultunk angolul, és ennek a félévnek a lezárásaként írták meg a gyerekek a levelet. Elmondták benne, hogy milyen sok érdekeset tanultak az angol történelemről, és gratuláltak a királynőnek az akkor még közelgő 90. születésnapjához. Ezúttal kicsit többet kellett várni, de ismét megérkezett a válasz. A királynő egyik udvarhölgye írta, egy kedves és személyes levél volt, ami a gyerekeknek szólt. A tanulók nagyon örültek neki, én pedig tanárként azt gondolom, hogy ez egy kiváló lehetőség, mert általa olyan élménnyel gazdagodtak, ami közelebb hozza hozzájuk a történelmet és kedvet csinál a nyelvtanuláshoz – fogalmazott a gödöllői egyetem területén található középiskola pedagógusa.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online