Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Magyar Szabadság Napja az új kezdet és a józan ész jegyében

2016-06-26 10:42:24

A hagyományoknak megfelelően június utolsó szombatján idén is megrendezték a Magyar Szabadság Napja ünnepi rendezvényét a gödöllői Alsóparkban lévő Világfánál. A 26. alkalommal lezajlott eseményen beszédet mondott Gémesi György, a város polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke.

A településvezető, utalva Antall József néhai miniszterelnökre (1990-1993), többek között így fogalmazott: - A szabadság közös felelősség abban is, hogy Magyarországról jó képe legyen a világnak.
Majd ezzel folytatta: - Ha ezt ma is így akarjuk, akkor ahhoz elengedhetetlen egyfajta új kezdet, aminek alapvető feltétele, hogy újra le kell rakni bizonyos alapokat, aminek nélkülözhetetlen része a hitelességre, a tisztességre, a becsületre alapozott összetartozás. Olyan összetartozás, ami erősíti a közös felületeket, háttérbe szorítja a sokszor kicsinyes pártpolitikai és egyéni érdekeket, azok felett áll, és aminek alapja nem a tisztességtelen vagyonosodás, hanem szakmai szempontokat és a józan ész érveit figyelembe vevő, értékalapú nemzeti minimum. A magyar szabadságnak egy ilyen újraépítése adhat egy olyan új kezdetet, amire bátran lehet hosszú távon építeni egy kiszámítható stabil, biztos jövőt és hosszú távon versenyképes Magyar Köztársaságot a mai, sokszor átláthatatlan érdekekkel átszőtt, ellentmondásokkal teli, zavarosnak látszó világban.

Gémesi sorai között olvasva – egyfajta öncélú üzenetként – legalább két dolog tűnik ki. Az első az „új kezdet”, hiszen ilyen néven párt alakult Gödöllőn. A másik a „józan ész”, amit március 15-e óta követendő irányzatnak gondol az MDF egykori vezető politikusa.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online