Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szemétszállítás: Gödöllőn is repülhet a törölköző

2016-06-16 10:47:36

Egy nappal az Észak- Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnökségi ülése és közgyűlése előtt Gémesi György polgármester és a 109 település részvételével életre hívott szervezet elnöke megelőlegezte, hogy a társulás tulajdonában lévő Zöld Híd Régió Kft. – sem a társulásnak, sem a társaságnak fel nem róható okok miatt – június 30-ával felmondja a szemétszállítási szerződéseit az önkormányzatokkal. A gödöllői városvezetéshez június 14-én érkezett meg a „törölköző bedobásáról” szóló levél. Az önkormányzatnak nem lesz más lehetősége, mint a katasztrófavédelemhez fordulni, amelynek joga van kijelölni a szolgáltatást ellátó szervezetet.

Gémesi György azt is elmondta, hogy Gödöllőnek mintegy 30 millió forintba kerülne havonta a szemétszállítási szolgáltatás biztosítása, ám ezt a település nem tudja vállalni és nem is teheti meg. Megnyugtatásul közölte, hogy a cég dolgozóinak 2 havi fizetés a rendelkezésükre áll, hiszen a társulás az ezt fedező összeget korábban tartalékolta.

A helyzetet javíthatja, ha az áprilistól működő Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) átutalja azt a működéshez szükséges források fedezetére szolgáló 60 százalékos előfinanszírozási előleget, amit – amint az a társaság állásfoglalásában olvasható – április 18-án felajánlott a Zöld Híd Régió Kft-nek. Mondván: az NHKV célja, hogy valamennyi közszolgáltatóval együttműködjön, a társaság eddigi gyakorlatához hűen a jövőben is nyitott minden egyeztetésre a hulladékgazdálkodási rendszer hatékony működtetése érdekében.
Sajtóértesülések szerint a Zöld Híd Kft. által benyújtott 267 millió forintos igényt az NHKV illetékesei nem tartják kifizethetőnek, mivel azt nem működésre, hanem – értelmezésük szerint – az eddig felhalmozódott hiány fedezetére kérték.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online