Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllő nem lesz tankerületi központ

2016-06-15 10:05:16

A parlamenti többség által (120 igen, 64 nem és 1 tartózkodás) elfogadott törvénymódosítás értelmében a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) helyébe állami fenntartóként, önálló költségvetési szervekként működő tankerületi központok jönnek létre. Az erről szóló kormányrendelet értelmében országosan 59 tankerület lesz, ezek közül kilenc Budapesten működik majd, Pest megyében pedig hat.

Miután a KLIK létrejötte és a működtetői szerepkör megjelenése óta folyamatos problémákat okozott a fenntartó és a működtető feladatainak elhatárolása, ezen feladatokat összevonják az állami fenntartónál, tehát ismét egységes fenntartói irányítás jön létre.
A jelenlegi, mindent egybevetve 198 tankerületet felvonultató rendszer szerint a gödöllői és az aszódi tankerületet ugyanaz a személy vezeti, ám a jövőben – napra pontosan 2017. január 1-jétől – ez a helyzet megváltozik, mivel a gödöllői járásban fellelhető, állami fenntartású alap- és középfokú oktatási intézmények – az aszódi régióban lévőkkel együtt – Dunakeszihez fognak tartozni.
A gödöllői tankerület kötelékében 30, az aszódiban 10, KLIK-érintettségű oktatási intézmény található. Az érintett települések listája: Aszód, Bag, Domony, Galgahévíz, Galgamácsa, Hévízgyörk, Iklad, Kartal, Tura, Verseg, illetőleg Csömör, Dány, Erdőkertes, Gödöllő, Isaszeg, Kerepes, Mogyoród, Nagytarcsa, Pécel, Szada, Valkó, Vácszentlászló, Veresegyház, Zsámbok.
A dunakeszi tankerülethez napjainkban 15 intézmény tartozik, Csomád, Dunakeszi, Fót és Göd területéről.

A Magyar Közlönyben június 10-én megjelent kormányrendelet hatálybalépését követő harminc napon belül az oktatásért felelős miniszter a KLIK elnökének javaslatára intézkedik a tankerületi központok létrehozásáról, az igazgató felkéréséről, az igazgató és a tankerületi központ gazdasági vezetője kinevezéséről, megbízásáról. 2016. december 31-ig őket az oktatásért felelős miniszter nevezi ki, menti fel, bízza meg, illetve vonja vissza a megbízást. Az igazgatóval és a tankerületi központ gazdasági vezetőjével kapcsolatos egyéb munkáltatói jogokat a KLIK elnöke gyakorolja.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online