Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Javulhat a helyzet két, kaotikus gödöllői csomópontban

2016-06-14 10:22:50

Ha minden az elképzelés szerint alakul napokon belül elkészül a 3-as számú főút (Szabadság út) és a Testvérvárosok útja, valamint az egyetemi kijáró (Szent-Györgyi Albert utca) kereszteződésének átalakítása, ezért némiképp változik a forgalmi rend ezen, az egyébként sok esetben igencsak kaotikus közlekedési állapotokkal terhelt helyszínen.

Érdeklődésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatóságának vezetője arról adott tájékoztatást, hogy az érintett csomópontban a meglévő forgalmi rend módosítását tervezik, aminek kivitelezése, felfestése – külső vállalkozó bevonásával – folyamatban van. A burkolati jelek kivitelezését akadályozza a változékony időjárás, a nagy mennyiségű eső, aminek következtében a vállalkozó nem tudta egy ütemben felfesteni a jeleket. A helyszínt a hét végén kollégánk leellenőrizte, a hosszirányú jelek alapján a forgalom zökkenőmentesen bonyolódott. A végleges csomóponti kialakítás a héten elkészül.

A változás segíti a torkolathoz akár a Testvérvárosok útja, akár az egyetem felől érkező és a balra kanyarodni szándékozó autósokat, akik a manőver után – úgynevezett – védett sávba kerülnek, ahonnan könnyebben kapcsolódhatnak be a főút közlekedésébe. Arra viszont az eddiginél jobban kell majd figyelni, hogy – minként az az itt elérhető grafikai rajzon is látható – Máriabesnyő felől a szóban forgó csomópontoknál egy sávra szűkül a főváros irányába haladó forgalom. Ezen felül megszűnik a balra kanyarodási lehetőség a Kiss József utcából.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online