Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Halász Judit a gödöllői kastélyban vette át a Magyar Szabadságért Díjat

2016-06-12 09:33:05

Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész érdemelte kit idén a Magyar Szabadságért Díjat. Az elismerést június 11-én, a késő délutáni órákban adták át a Gödöllői Királyi Kastély barokk színházában – olvasható az MTI hírében. A tizenhat évvel ezelőtt alapított Magyar Szabadságért Díjat minden esztendőben a Magyar Szabadság Napjához kapcsolódóan adják át, a díjjal olyan személyek munkásságát ismerik el, akik sokat tettek hazánk függetlenségéért, a magyar kultúra népszerűsítéséért, megőrzéséért.

Az idei díjazottat méltatva azt írták: Halász Judit munkájával egyedi stílust teremtett, mellyel jelentősen hozzájárul a magyar irodalom népszerűsítéséhez és megkedveltetéséhez. Dalain az évtizedek alatt számos generáció nőtt fel, egyedi stílusával, személyes varázsával a legfiatalabbak kedvenc előadóművészévé vált.
Az indoklás szerint a Magyar Szabadság Napja Alapítvány kuratóriuma Halász Juditnak a jövő generációjáért végzett munkájáért, valamint a magyar irodalom népszerűsítéséért adományozta oda az elismerést.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online