Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szemétszállítás: egyelőre nincs gödöllői megkeresés a katasztrófavédelemnél

2016-06-11 10:02:58

Május 26-án, a gödöllői képviselőestület ülésén Gémesi György polgármester szóba hozta a szemétszállítási szolgáltatást településünkön is végző Zöld Híd Régió Kft. egyre aggasztóbb helyzetét, és kilátásba helyezte annak leállását.
Ezzel kapcsolatosan időről időre felmerül, hogy az önkormányzat a katasztrófavédelemhez fordul. Mint az alábbi nyilatkozat is igazolja, Gödöllő esetében ez június 11-ig nem történt meg.

- A katasztrófavédelemnek, mint a hulladékszállítás területén kijelölési jogkörrel rendelkező hatóságnak lehetősége van a hulladékszállítás zavara esetén átmeneti szolgáltató kijelölésére. Ennek egyik jogszabályban rögzített első lépése, hogy az érintett település önkormányzata a probléma észlelésekor hivatalosan megkeresi a területileg illetékes katasztrófavédelmi igazgatóságot. Gödöllő tekintetében ilyen megkeresés nem érkezett az önkormányzattól. Az önkormányzatok, a szolgáltatók és a hatóságok közös célja a hulladékszállítás folyamatos biztosítása, aminek érdekében rendszeresen egyeztetések történnek – közölte érdeklődésünkre Hajdu Márton, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának szóvivője.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online