Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mit gondol, mire költik adóforintjainkat a gödöllői képviselők?

2016-06-02 17:11:58

Május utolsó csütörtökjén – számos, lényeges döntés mellett – az alábbi témakörökben is állást foglaltak a gödöllői képviselőtestület tagjai.

Bővül a helyi csatornahálózat
Megvalósíthatóvá vált az Antalhegy I. ütem szennyvízcsatorna-program, ami 101 ingatlan érint. A tulajdonosok közül 75 már belépett a vízközmű társulatba – amely a Szabadság út 3. számú épületbe (városi piac) költözik –, és közel 30 millió forintos összegben fizetett be érdekeltségi hozzájárulást. A 94,5 millió forintra taksált beruházás megvalósításához hiányzó 65 millió forint rendelkezésre bocsátását az Út és járdaépítés elnevezésű keretből történő átcsoportosítással az önkormányzat magára vállalja.

Fejlesztések pályázati pénzből, városi önrésszel
Projektenként legfeljebb 30-30 millió forintos önrész biztosítását vállalták magukra a városatyák a Gödöllői Mesék Háza Óvoda (Szent János utcai) IV. számú épületének energetikai felújítása (nyílászáró- és kazán csere, külső hőszigetelés), valamint a Széchenyi István utca útburkolatának felújítása tárgyában, ha sikeres lesz az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására benyújtandó gödöllői pályázat.

Tízmillió forintos közpénz-dotáció a református templom felújítására
A Gödöllői Református Egyházközség már több éve foglalkozik a város főterén található templom (képen) felújítási programjának előkészítésével, a statikai problémákra visszavezethető süllyedés azonban sürgetővé tette a helyreállítási munkálatok megkezdését. Ehhez a városvezetés 10 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást nyújt a költségvetés működési tartalékának terhére.

Ingatlanokat apportálnak a kastélyt működtető kft-be
Egy korábbi szándék megvalósításaként három, a műemlék-együttes közvetlen közelében lévő ingatlant (kivett beépített terület, kivett társasház, kivett lakóház-udvar) apportál a gödöllői városvezetés a gödöllői kastélyt működtető gazdasági társaságba, amelynek az önkormányzat kisebbségi résztulajdonosa. Az apport együttes értéke 45,3 millió forint.
Kiderült, hogy az „üzlet” az önkormányzatnak azért kedvező, mert megszabadul egy olyan tehertől, ami pénzbe került, és állami feladattá válik a még erre érdemes épület (Török Ignác-ház) méltó rekonstrukciója.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online