Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felújítással enyhítenék a veszteséget a lellei üdülőben

2016-05-31 11:17:28

A gödöllői önkormányzat tulajdonában lévő, a Balaton déli partjától több száz méterre fellelhető, két évtizede botrányos körülmények között felújított faházas balatonlellei üdülőt – a VÜSZI Kft-t követően – 2003 óta a Kalória Nonprofit Kft. üzemelteti. Idestova nyolc éve felmerült a téliesített objektum értékesítése, de ezzel kapcsolatos biznisz azóta sem jött létre. Négy éve a gödöllői önkormányzat úgy döntött, hogy nem támogatja az ottani kikapcsolódást.

Az idő vasfoga, valamint a vendégek által elvárt követelmények aktuálissá tették az utóbbi években egyre növekvő mértékű veszteséget termelő üdülő részbeni felújítását, fejlesztését. Az illetékesek felmérték a legfontosabb teendőket, majd beárazták a feladatokat. A lakóépületek padlózatának megerősítése, felújítása, a padlóburkolatok cseréje és a főépület külső felújítása bruttó 6,8 millió forintot emészthet fel. A vendégszobák és az étterem klimatizálására – a 440 ezer forintra kalkulált csövezés nélkül – 6 millió forintos összeget szánnak. Az épületek külső faszerkezeteinek felújítása, karbantartása valamivel több mint 1,4 millió forintba kerülhet. A közös helyiségek, az étterem és a radiátorok festésére közel 850 ezer forintot terveztek, míg a balesetveszélyes nyílászárók cseréjét csaknem 740 ezer forintból gondolják megoldani.


A gödöllői képviselőtestület tagjai hozzájárultak ahhoz, hogy a felsorolt munkálatokra legfeljebb 16.340.000 forintos fedezetet biztosítsanak a városi költségvetés fejlesztési tartalékának terhére.
Kovács Barnabás (MSZP) azt a kérdést feszegette, hogy mivel az összeg bruttóban értendő, az ÁFA-visszaigénylés lehetősége miatt a Kalória Kft. kétszer jut hozzá a mintegy 3,5 millió forintos mértékű általános forgalmi adóhoz: most, amikor megkapja a feladatra a finanszírozást, illetve akkor, amikor elszámol a NAV-val. Gémesi György polgármester nem tartotta aggályosnak ezt a helyzetet, mondván: a táraság a pénzügyi beszámolója során lehetőség lesz tisztázni a kérdést.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online