Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Izgulni és nevetni szeretünk a legjobban

2016-05-19 13:36:04

Napjainkban reneszánszukat élik a televíziós sorozatok: a napi sugárzású szappanoperák mellett, ma már egészen nagy költségvetésű, magas művészeti színvonalat képviselő drámák és kalandsorozatok is képernyőre kerülnek. A Gödöllőn is szolgáltató Invitel kíváncsi volt a hazai trendekre, ezért Nagy Sorozatrajongó címmel elindította online kérdőívét, amelyet 2015. december és 2016. január között több mint 5 ezren töltöttek ki.

Az infografikán is nyomon követhető kutatás egyik fő megállapítása szerint bár egyre inkább adottak a hagyományos tévézéstől eltérő lehetőségek, a többség még mindig a „klasszikus televíziózást” részesíti előnyben. Az Invitel felmérésében résztvevő válaszadók kétharmada ugyanis általában televíziókészüléken néz sorozatot, de kedvelt kombináció az internet + tévé párosítás is. A megkérdezettek többsége (63%) hagyományos (lineáris) módon néz tévét, 37%-uk pedig időnként már él az időeltolásos tévézés lehetőségével, kihasználva az IPTV interaktív funkcióit (megállítás, felvétel, visszatekerés). Úgy tűnik, a magyar nézők még óvatosan közelítenek a műszaki újdonságokhoz: annak ellenére, hogy a háztartások több mint felében már van HD tévékészülék, a HDTV előfizetések száma ettől jócskán elmarad.

Izgulni és nevetni szeretünk a legjobban

Műfajok tekintetében az akció, a krimi, valamint a vígjáték az igazán népszerű és legtöbben Amerikában készített művekért rajonganak. A kitöltők átlagosan 2-4 darab sorozatot néznek párhuzamosan, és a többség két epizódot szokott megnézni egymás után. A magyarok kedvenc sorozata a Barátok közt, de lelkesen követik Szulejmán kalandjait is. A top 5-ben természetesen helyet kap a Jóban rosszban, a Walking Dead és a Trónok harca is.

HD-ben a jó sorozatok még jobbá válnak
Az Invitel rendszeresen végez előfizetői körében kutatásokat, és az igények változásait figyelembe véve alakítja ki szolgáltatási portfolióját. A május elejétől elérhető Kolibri szolgáltatáscsomag a sorozatrajongóknak is kedvez, hiszen az internet mellett számos, sorozatokat is sugárzó HD televízió-csatornát tartalmaz – az országos kereskedelmi csatornáktól kezdve, a Sundance Channel-en át az HBO-ig. A meghatározó szolgáltatók közül jelenleg az Invitelnél érhető el Magyarország leggazdagabb, 33 csatornát tartalmazó HD kínálata.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online