Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Három gödöllői nemzetiségi önkormányzat együttműködési megállapodását kifogásolta az ÁSZ

2016-05-11 11:01:08

Lezárult a gödöllői Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat, a gödöllői Német Nemzetiségi Önkormányzat és a gödöllői Roma Nemzetiségi Önkormányzat gazdálkodásának 2014. évre kiterjedő ellenőrzése. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése során azt értékelte, hogy a helyi nemzetiségi önkormányzatok működési és gazdálkodási kereteinek kialakítása, a gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátása megfelelt-e a jogszabályoknak, továbbá a helyi nemzetiségi önkormányzatok működési és gazdálkodási kereteinek kialakítása és működése erősítette-e az integritás szemlélet érvényesülését.

Az ellenőrök mind a három gödöllői nemzetiségi önkormányzatnál – többek között – arra a megállapításra jutottak, hogy a szervezetek Gödöllő Város Önkormányzatával megkötött, hatályos együttműködési megállapodása a jogszabályban előírt tartalmi követelményeknek nem felelt meg.
Az ÁSZ – ide kattintva elérhető – jelentésében a feltárt hiányosságok megszüntetésére a nemzetiségi önkormányzat elnökének és a jegyzőnek fogalmazott meg javaslatokat, amikre 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük – tudatta szerkesztőségünkkel az ÁSZ Kommunikációs és Kapcsolattartási Osztályának munkatársa.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online