Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői nevelésű játékos a fociválogatott Eb-keretében

2016-05-05 17:25:31

Idestova három esztendeje, hogy az egykoron a Gödöllői Góliát FC-ben nevelkedett Lovrencsics Gergő bemutatkozott a magyar labdarúgó-válogatottban. Az utóbbi években a lengyel élvonalbeli Lech Poznan kötelékében eredményesen teljesítő (bajnoki cím és szuperkupa-győzelem 2015-ben) játékos 2013. június 6-án, a Kuvait elleni győri barátságos mérkőzés szünetében esett át a tűzkeresztségen, és azóta még tíz alkalommal léphetett pályára címeres mezben. Legutóbb a Norvégia elleni, tavaly november közepén sikerrel megvívott Európa-bajnoki pótselejtezőn.

Az MTI május 5-én kiadott híre szerint a 28. életévét szeptember elején betöltő, a nyár folyamán klubot váltó, nagy valószínűséggel a Ferencvároshoz igazoló játékos bekerült a franciaországi kontinensviadalra kijutott nemzeti válogatott 30 fős keretébe, ahol Bernd Storck szövetségi kapitány a védők között számol vele. A keret tagjai május 8-ától a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés első jelentős állomásán, a csaknem két héten át tartó ausztriai edzőtáborozáson vesznek részt. Gergő – mivel a lengyel pontvadászat május 15-én fejeződik be – csak ezt követően csatlakozik a tréningezőkhöz.

Mint ismeretes a magyar tizenegy az F-csoportban rivalizál majd az Európa-bajnokságon, a következő menetrend szerint:
• június 14., kedd 18 óra Magyarország – Ausztria (Bordeaux)
• június 18., szombat 18 óra Magyarország – Izland (Marseille)
• június 22., szerda 18 óra Magyarország – Portugália (Lyon)
Minden csoportból az első két helyezett, valamint a négy legjobb csoportharmadik jut be a nyolccaddöntőkkel (legjobb 16) kezdődő egyenes kieséses szakaszba.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online