Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az MTA rendes tagja lett dr. Mézes Miklós, a gödöllői egyetem professzora

2016-05-03 17:51:16

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) illetékesei május 2-i zárt ülésükön megválasztották az MTA új, rendes-, levelező-, külső- és tiszteleti tagjait. A 187. közgyűlésen a Szent István Egyetemről az Akadémia rendes tagjává választották dr. Mézes Miklóst, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar professzorát, az Állattudományi Alapok Intézet Takarmányozástani Tanszékének vezetőjét, aki 2010-től volt az MTA levelező tagja.

Dr. Mézes Miklós szűkebb szakterülete a takarmányozás-élettan és takarmánytoxikológia. Levelező taggá választása óta egyebek mellett vizsgálta a DDGS hatását a lipidperoxidációra és a glutation rendszerre pulykában, a növekedési erély hatását a lipidperoxidációra és a glutation rendszerre sertésben, a DON, valamint a T-2 és HT-2 mikotoxinok lipidperoxidációs folyamatokra és a glutation rendszerre gyakorolt dózisfüggő hatását, illetve ennek befolyásolását fokhagymaolajjal.
2002-ben Csire Lajos-emlékéremmel tüntették ki. 2010 óta 32 tudományos közleménye jelent meg, független hivatkozásai 252-vel gyarapodtak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online