Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Védett lesz a gödöllői „művház” épülete

2016-04-28 10:11:51

Április 28-án rendkívüli képviselőtestületi ülést tartottak a gödöllői városatyák, hogy – többek között – állást foglaljanak abban a kérdésben, miszerint: élvezzen helyi védettséget a művelődési központ (ma Művészetek Háza) 35 esztendeje, 1981 áprilisában átadott épülete.
A városkép szempontjából meghatározó, hazai viszonylatban ritkaságnak tekinthető (Kőbányán, az egykori Pataky István téren, ma Szent László tér és Vácon, a 2-es számú főút mellett van még hasonló) épület egyediségére, valamint a település kulturális életében betöltött kiemelt szerepére való tekintettel került fel a létesítmény Gödöllő helyi, egyedi védelemmel rendelkező épületeinek jegyzékébe. Az erről szóló rendeletmódosítás az elfogadását követő 15. napon lép hatályba.


Cél az energiahatékonyság javítása

A Művészetek Háza Gödöllő épületével kapcsolatos az a hír is, hogy a városvezetés pályázati úton elnyert forrásból szeretné megvalósítani a nyílászárók cseréjét, a kupola hőszigetelését és a tetőszigetelést. A közbeszerzés nettó becsült értéke 98 millió forint.
Az energiahatékonyságot szolgáló felújítás kiterjedne a Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola Munkácsy utcai épületére is, ahol tetőszigetelés, napelemek, illetőleg a nyílászárók cseréje adna munkát a közbeszerzési eljárás során kiválasztani tervezett kivitelezőnek. A közbeszerzés nettó becsült értéke 90 millió forint.
A két projekt együttes költségét legfeljebb 250 millió forintra taksálják az illetékesek, ami megegyezik a maximálisan igényelhető támogatási összeggel. Mivel a támogatási intenzitás száz százalékos, sikeres kandidálás esetén a beruházás megvalósításához nincs szükség önrész biztosítására.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online