Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egy újabb év, amikor volt vagyongyarapodása Gödöllőnek

2016-04-18 14:32:52

Április 14-i összejövetelükön a gödöllői képviselőtestület tagjai – egyöntetűen, 13 igen szavazattal – elfogadták az önkormányzati gazdálkodás 2015. évi zárszámadását.

Az elmúlt esztendőben a gödöllői költségvetés kevéssel több mint 7,424 milliárd forintos (egy évvel korábban 8,7 milliárd forintos) bevételre tett szert, amiből mintegy 5,036 milliárd forintot (egy évvel korábban 7,7 milliárd forintot) költöttek el. A két összeg közötti, csaknem 2,4 milliárd forintos különbséget költségvetési maradványként nevesítették, ami döntő részben felhalmozási célokat szolgál.
A 3,3 milliárd forintos összegben tervezett helyi adóbevétel (építményadó, telekadó, iparűzési adó, idegenforgalmi adó, gépjárműadó) az év végére meghaladta a 4 milliárd forintot. Főként a helyi cégek jártak az élen a forrás növelésében, akik a reméltnél bő 800 millió forinttal fizettek be többet a gödöllői közkasszába. Gödöllő 2015-ös gazdálkodása úgy alakult, hogy együttesen kicsivel több mint 259 millió forintos szabad felhasználású általános- és fejlesztési tartalék keletkezett.
A város vagyona az elmúlt évben is növekedett, szemben a 2014-es 33,6 milliárd forintos összeggel, a tavalyi esztendő utolsó napján kevéssel megközelítette a 34,4 milliárd forintot.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online