Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem lesz fegyelmi felelősségre vonás az ÁSZ-jelentés hiányosságai miatt

2016-04-17 11:40:51

Ahogy arról hírportálunk beszámolt, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte Gödöllő város pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelőségének ellenőrzését, majd március 8-án nyilvánosságra hozta a 2011-2014. évekre kiterjedő kutakodásról szóló jelentést. Ebben – többek között – leírták, hogy a pénzügyi szabályozás megfelelt az előírásoknak, azonban a gazdálkodási jogkörök gyakorlása nem volt megfelelő. A számvevők megállapították, hogy a vagyongazdálkodás szabályozásában feltárt hiányosságok kockázatot jelentenek az önkormányzati vagyon védelme szempontjából. Az önkormányzat pénzügyi egyensúlya 2012-2013 között fennállt, 2014-ben a nettó működési jövedelem az adósságkonszolidáció és a számviteli változások miatt volt negatív.

Az ÁSZ jelentésében szereplő javaslatok alapján a polgármesternek 30 napot adtak, hogy intézkedési tervet készítsen. Gémesi György ennek eleget tett, a feltárt hiányosságok orvoslására is vonatkozó dokumentumban foglaltakról a gödöllői képviselők az április 14-i ülésen tájékozódhattak.
Az intézkedési terv záró bekezdésében az olvasható, hogy az ellenőrzött időszakban igen jelentős változások történtek a közszférában, így az önkormányzatnál is. Ezen időintervallumban történt sorozatos törvényi és végrehajtási rendelkezések változása, folyamatos módosítása, azok nyomon követése, gyakorlati alkalmazása, nem ritkán az egymásnak ellentmondó jogértelmezések is eredményezték az Állami Számvevőszék által feltárt kisebb hiányosságokat. A vizsgálattal érintett köztisztviselők közül többen már nem dolgoznak a polgármesteri hivatalban, a pénzügy-, a számvitel-, a vagyongazdálkodás területén az érintett köztisztviselői állománynak felróható vétkes magatartást, ami indokolná a fegyelmi felelősségre vonást, a városvezetők nem látnak megállapíthatónak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online